Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

0.0
Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

Potřebné ingredience

Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kůra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R., je tady v receptech (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)

Postup přípravy

korpus: bílky ušleháme s trochou soli téměř dotuha, zašleháme 5 lžic cukru, poté po jednom přidat žloutky a dalších 5 lžic cukru (dělám ručním šlehačem ve velké kovové míse). potom na malou rychlost zašlehat olej, prdopeč a mouku s kúrou. peče se cca 35 minut na 180 stupňů.
Krém: uvařit pudink z mléka, cukru a pudinku, může se přidat špetka soli. nechat prochladnout a průběžně míchat, aby se neudělaly žmolky může se přidat plátek omegy. nesmí být moc teplý. Mezitím rozšlehat másla s vanilkovými cukry, dle chuti možno přisladit moučkovým cukrem. potom po lžících přidávat prochladlý pudink (pokojová teplota).
Proříznutý korpus pomazat marmeládou a krémem, možno proložit ještě ovocem (mandarinky, broskve), pomazat celý dort a nechcat ztuhnout. poté potahovat marcipánem či jinou potahovací hmotou a zdobit dle fantazie.

tento má rozměry 23x33x5 cm, váha (dle použitého ovoce a tloušťky marcipánu) cca 3 kg

cenově vyjde tento dort v únoru 2018 na cca 300 Kč - vejce, máslo (i hera) a cukr byly v akci:-)
nejdražší položkou je sušené mléko, marmeláda (pokud nemáte domácí) a ovoce

-

-

-

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie