Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

Toustový chleba

0.0
Toustový chleba

Potřebné ingredience

Thangzhong: 115g vody + 25g hladké mouky. Těsto: 420g hladké mouky, 8 g soli, 1 malé vejce, 35g měkkého másla, 6g sušeného droždí, 130g plnotučného mléka, 10g cukru (pro sladkou variantu 45g cukru)

Postup přípravy

25g mouky rozmícháme metličkou ve 115g vody a zahříváme do zhustnutí (cca 65°C, 1-2 minuty), necháme vychladnout. Poté vše smícháme v robotu a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Na vále propracujeme, necháme chvíli odpočinout a stočíme (jako roládu) do máslem vymazané biskupské formy. Přikryjeme a necháme zase asi hodinu kynout. Pečeme na 180°C asi 30min. Pro dvoubarevnou variantu hned po prvním hnětení odebereme část těsta a do zbytku dáme kakao a necháme ještě propracovat, aby se vstřebalo.

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie