Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Bagety

0.0
Bagety

Potřebné ingredience

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

Postup přípravy

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min. kynout. Poté přidáme zbylé suroviny a necháme umíchat těsto, ke konci přidáme na kousky nakrájené těsto z předchozího dne (vyndané z lednice asi hodinu před zaděláváním). Těsto dáme do olejem vytřené mísy, přeložíme a necháme 40min. kynout - zopakujeme 3x. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prsty lehce roztáhneme do obdélníku a nařežeme na 4 pásy. Každý pás při přenášení na plech trochu zakroutíme. Na plechu necháme kynout asi 20min. (než se vyhřeje trouba). Pečeme na 250°C cca 12min. v zapařené troubě, poté na 200°C asi 10-15min. Kniha Ruce v mouce.

...

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie