Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Limetkový koláč

0.0
Limetkový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g Be Be sušenek, hrst vlašských ořechů nebo mandlí, 60 g cukru moučka, 100 g másla. Náplň: 1 konzerva Salka, 1 vejce, 6 limetek.

Postup přípravy

Tento recept mě zaujal na internetu svou zvláštností, ale když jsem ho chtěla vyzkoušet, stála 1 limetka 11 korun. Nemusím mít všecko za každou cenu. Tento týden jsou v Kauflandu limetky v akci za 1,90 a to byla krásná příležitost koláč vyzkoušet. Dobře se dělal, pěkně vypadal a rodině chutnal. Jenom to vymačkávání 6 limetek bylo náročnější.

Nastrouháme nebo rozdrtíme sušenky a ořechy, smícháme je s cukrem a rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku hodně natlačíme na dno a kraje dortové formy (průměr 24 cm) s pečícím papírem na dně. Dáme péct na 200°C 10 minut a necháme vychladnout.
Vymačkáme limetky. (V receptu bylo upozornění, že se nemají limetky nahrazovat citronem.) Získané šťávy by mělo být asi 200 ml. Vyšleháme Salko s vejcem. Pak za stálého míchání vléváme limetkovou šťávu. Náplň nalijeme na studený korpus a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 20 minut (v mojí troubě jsem pekla trochu déle, náplň by měla být ztuhlá i uprostřed).
Studený koláč ještě necháme odležet v ledničce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 18. 8. 2018, 22:22
Pekny a urcite dobry kolac (clamp)
spero 19. 8. 2018, 21:41
@Evula.U Evičko, koláč je výborný pro toho, kdo má rád kyselé. Dceři a její rodině moc chutnal, hned chtěla recept. I manžel si ho pochvaloval. Já osobně mám ale raději sladké.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie