Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

0.0
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

Postup přípravy

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a cibul, restujeme cca 15 minut
Přidáme protlak nebo pasírovaná rajčata, cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přilejeme víno a necháme ho odpařit
Přidáme vývar (demi glace), koření a vrátíme opečené maso
Dusíme doměkka zhruba 3 hodiny
Poté maso vyjmeme a omáčku propasírujeme, přidáme lžíci másla pro zjemnění a zahuštění.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 26. 8. 2018, 18:57
(Y)
malmar 25. 8. 2018, 12:57
(Y) (Y) |:o)
bedla7 22. 8. 2018, 8:54
(Y) (Y) to vypadá dobře. Jste spokojená s PH?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie