Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Pralinkový krém - chutná jako Ferrero ! ♥

0.0
Pralinkový krém - chutná jako Ferrero ! ♥

Potřebné ingredience

65 gr oloupaných lískových ořechů, 65 gr cukru krystal, kelímek smetany na šlehání 31-33%, asi 150gr čokolády na vaření, 125 gr másla

Postup přípravy

Lískáče dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 180st asi 10 minut,dáme do utěrky a třením sundáme slupku. V hrnci se širokým dnem rozpustíme cukr na karamel. Já měla keramický bílý a šlo to také, aspoň jsem viděla barvu karamelu. Karamel nalejeme na lískové ořechy, které máme na papíru na pečení a necháme ztuhnout. Papír s ořechy a karamelem dáme do sáčku a sekáčkem na maso to trošku rozbijeme, aby nám to šlo mixovat. Směs dáme do mixeru s noži nebo kutru a mixujeme do kaše. Smetanu si rozpustíme s čokoládou a k tomu přidáme kaši z ořechů a karamelu. Necháme do druhého dne v lednici. Druhý den si vyšleháme 125gr másla a pomalu zašleháváme po lžících pralinkovou směs. Stačí chvilka,je to hned tuhé a můžeme zdobit.Poměr lískáčů a karamelu si můžete upravit ( klidně si dejte víc) . Přeji dobrou chuť, krém stojí za vyzkoušení, je úžasný!
Tip: Krém je výborný i bez smetany a čokolády, stačí kaši z ořechů a karamelu zašlehat do vyšlehaného másla,dle chuti přisladit.

***

***

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 11. 12. 2020, 12:39
To vypadá dobře :-)
yarkal 22. 2. 2019, 10:43
Určitě vyzkouším (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie