Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Arašídové košíčky s ganache

0.0
Arašídové košíčky s ganache

Potřebné ingredience

Korpus: 113 g másla, 113 g jemného arašídového másla, 100 g cukru krupice, 100 g třtinového cukru, 1 vejce, ½ lžičky vanilkového extraktu, 155 g hladké mouky, ¾ lžičky jedlé sody, špetka soli. Náplň: 150 g hořké čokolády, 150 ml 33% smetany. Dále: čokoládová poleva.

Postup přípravy

Změklé máslo s arašídovým máslem a cukry vyšleháme do pěny, lžící vmícháme vejce, vanilkový extrakt a mouku se sodou a solí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu a ty pokládáme do formy na minimuffiny. (Nedávala jsem papírové košíčky ani jsem formu nevymazávala.) Pečeme v předehřáté troubě lehce dozlatova. (V receptu bylo uvedeno 165°C 14-16 minut, moje trouba potřebovala 180°C 18 minut.) Ihned po upečení promáčkneme malou odměrkou nebo nějakým jiným vhodným předmětem důlky. Košíčky necháme vychladnout, po upečení jsou velice křehoučké, až vychladnutím zpevní. Vyndáme je z formy ve chvíli, kdy jsou téměř studené a jdou krásně vyndat.
Smetanu ohřejeme skoro k varu, odstavíme, nasypeme do ní na kousky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nespojí. Do každého košíčku nalijeme asi 2 malé lžičky ganache a necháme ztuhnout. Pocákáme polevou.
Košíčky uchováváme v uzavřené dóze v ledničce.

Recept mě zaujal na internetu, dokonce jsem si kvůli němu koupila formu na minimuffiny. Náplň není původní, v receptu byla čokoláda se Salkem, já tam dala ganache. Košíčky se dobře dělají, jsou jemné a naprosto fantastické.

kuličky se dobře dělají, těsto nelepí

důlky jsem dělala odměrkou

vyndat šly krásně, byly jen lehce vlažné, téměř studené

kombinace arašídového másla a čokolády je fantastická

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iris2 15. 5. 2019, 8:08
Dobrý den Ivanko, tak jsem vyzkoušela, povedly se :-) :-) :-) a měly úspěch v práci i u dcery ve škole |:o) |:o) |:o) . Nejen paní učitelky chtěly recept :-D. Děkujeme, že se s námi dělíte o své zkušenosti, Vaše recepty jsou vždy zárukou úspěchu!!! (F) (F) (F) (F) (F) (F)
spero 16. 5. 2019, 21:02
@iris2 Irenko, děkuji Vám za milý a krásný komentář. Moc si toho vážím. (F) (F) (F) (hello)
malmar 11. 4. 2019, 14:15
(Y) (Y) |:o)
bedla7 8. 4. 2019, 10:01
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie