Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Crostata

0.0
Crostata

Potřebné ingredience

115g studeného másla, 60g podmáslí, 1 - 2 lžíce rumu, 120g hladké mouky, 1/2 lžíce cukru, 2 lžíce kukuřičné mouky, sůl. Náplň: 400g jahod, šťáva z 1/2 citrónu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, jahodový džem. Na potření: 1 vejce. Cukr na posypání

Postup přípravy

Polovinu másla nahrubo nastrouhat, druhou část nakrájet na malé kostičky. Obě misky s máslem dát na 15-20 min. do mrazáku. V jiné míse smícháme mouky, cukr a sůl a dáme také do mrazáku, stejně tak podmáslí a rum. Po namražení kostky másla nasypeme do moučné směsi a lehce promícháme, aby se máslo obalilo. Tuto směs propracujeme v blenderu s nožovými nástavci několika pulzy, aby směs připomínala hrubou drobenku. Nasypeme zpět do mísy, přidáme strouhané máslo, podmáslí a stěrkou rychle propracováváme, dokud těsto netvoří větší shluky. Nakonec přilijeme rum a rychle propracujeme. Zformujeme kouli, zploštíme ji (pokud budeme dělat dvě crostaty, tak dvě koule) a necháme v lednici minimálně hodinu. Poté těsto na vále rozválíme na tenkou placku (cca 30cm v průměru, nebo dvě menší)a dáme opět chladit na 15-20 min. Polovinou nahřátého džemu potřeme vnitřní kruh plátu a necháme asi 3 cm volný okraj. Posypeme polovinou směsi škrobu a cukru a naneseme jahody (nakrájené na plátky, smíchané s citrónovou šťávou a polovinou směsi cukru a škrobu). Povrch jahod potřeme nahřátým džemem. Volné okraje přehneme doprostřed, mírně přes jahody. Potřeme vejcem a posypeme cukrem. Pečeme asi 30min. ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C.

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie