Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Krémový květák

0.0
Krémový květák

Potřebné ingredience

500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .

Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar nastrouhat na hrubo (pokud se používají plátky, tak to není nutné)
- slaninu pokrájet na hrubší kostičky
- bylinky posekat

Hrnec vymazat máslem a vložit do něj květák + Lučinu + smetanu + sůl + pepř.
Pomalit na LOW 3 hodiny (3,5l hrnec).

Potom povrch posypat Chedarem a pomalit na LOW ještě cca 15 minut.
Nakonec vše promíchat.

Nakonec na talři posypat osmaženou slaninou, bylinkami a sušenou cibulí.

Nejprve připravit suroviny: květák rozebrat na růžičky, česnek prolisovat, Chedar nastrouhat na hrubo (pokud se používají plátky, tak to není nutné), slaninu pokrájet na hrubší kostičky, bylinky posekat.

Hrnec vymazat máslem a vložit do něj květák + Lučinu + smetanu + sůl + pepř. Pomalit na LOW 3 hodiny. Potom povrch posypat Chedarem.

Pomalit na LOW ještě cca 15 minut. Nakonec vše promíchat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie