Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept

Vínové kuře s houbama

0.0
Vínové kuře s houbama

Potřebné ingredience

500 g kuřecích dílů, 1 cibule, 400 g hub, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, sůl, bílý pepř, 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody), 50 ml bílého vína, kousek másla na vymazání hrnce, na dokončení omáčky 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml smetany

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- houby pokrájet na plátky
- česnek pokrájet na drobné kostičky nebo prolisovat
- petrželku pokrájet

Hrnec vymazat máslem.

Na pánvi orestovat cibuli (nebo tento krok nahradit sušenou) a přendat jí do hrnce.
Na cibuli rozložit houby.
.
Kuřecí díly zprudka zatáhnout (v horkovzdušné fritéze nebo na pánvi) a rozložit je na houby.
Osolit, opepřit, zasypat česnekem a petrželkou a zalít vývarem a vínem.

Pomalit na LOW 5 hodin.

Maso vyjmout z hrnce a dát stranou.

Škrob rozšlehat ve smetaně, přilít do hrnce a dobře rozmíchat.

Pomalit na LOW ještě 10 minut.

Maso vrátit do omáčky.

Na pánvi orestovat cibuli (nebo tento krok nahradit sušenou) a přendat jí do hrnce, Kuřecí díly zprudka zatáhnout (v horkovzdušné fritéze nebo na pánvi).

Hrnec vymazat máslem a vložit do něj orestovanou cibuli. Na cibuli rozložit houby a na ně kuřecí díly. Osolit, opepřit, zasypat česnekem a petrželkou a zalít vývarem a vínem.

Pomalit na LOW 5 hodin.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie