(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Krk na černém pivu
Potřebné ingredience
600g hovězího krku, 2 mrkve, 1 řapík celeru, 1 stroužek česneku, 300g černého piva, 2 plné lžíce protlaku, sůl, pepř, tymián, cukr, přepuštěné máslo, 100g anglické slaniny
Postup přípravy
Větší kousky osoleného a opepřeného masa orestujeme na másle, přidáme kousky česneku, protlak, cukr, tymián, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme kousky mrkve, celeru a vrátíme maso. Zalijeme pivem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme vývar nebo vodu, aby bylo maso téměř ponořené a necháme pomalu dusit asi 3 hodiny. Ke konci odklopíme, zvýšíme plamen a necháme šťávu zredukovat.
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé