Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

0.0
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

Potřebné ingredience

160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani přítomné žloutky pro případ alergií na ně.

Vyšleháme bílky na tuhý sníh a v jiné misce smícháme oba cukry, mléko, olej a přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem, kam opatrně přidáváme sníh a lehce promícháme.
Těsto vlijeme do muffinkových košíčků, které můžeme naplnit nutelou a povrch posypat barevnými cukrovými kuličkami.

Pečeme kolem 20-25 minut při teplotě 180 st. C, propečenost vyzkoušíme špejlí.
Vychladlé muffinky můžeme dozdobit krémem, ale jsou také výborné se šlehačkou.

Dobré pochutnání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie