Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Opičí chleba

0.0
Opičí chleba

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 8g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 35g oleje, asi 230g vody, 20g cukru. Náplň: 200g slaniny nebo šunky, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, petrželka, oregano (nebo jiné bylinky), 50g parmazánu, olej, cca 50g másla

Postup přípravy

Na slánek necháme ve vodě zcela rozpustit sůl, pak přidáme a rozmícháme droždí. Dáme do lednice a můžeme použít v dalších 5 dnech. Na těsto vše smícháme, včetně slánku a uhněteme vláčné těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu. Poté uválíme kuličky (minimálně 24 kusů), které namáčíme v náplni (vždy namočíme v tuku a kuličkou nabereme i trochu hustější směsi) a skládáme na sebe do vhodné formy (bábovková, dortová - uprostřed dáme obalenou nádobu vhodnou do trouby, biskupská,...). Když náplň zbyde, nalijeme ji na povrch. Přikryjeme a necháme asi 30 min. kynout. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 50 min. Vyklopíme a konzumujeme teplé. Na náplň na oleji orestujeme kousky slaniny a česnek, dáme do mísy a přidáme máslo, které se teplem rozpustí. Nakonec přimícháme vše ostatní a máslem nebo olejem doladíme hustotu (musí tam být i tekutá složka). Je dobré péct vždy na plchu nebo jako podložku dát na dno trouby alobal (často vytéká tuk). Podle paní Gottwaldové.

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie