Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřové maso pod pokličkou

0.0
Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření, sušené houby necháme přijít k varu a dáme do trouby. Pečeme na 170°C asi 1 a 1/2 hodiny, poté na povrch naskládáme tenké plátky brambor, zvýšíme teplotu a dopékáme, dokud nejsou brambory křupavé a tekutina v mase zredukovaná na hustější šťávu - cca 45 min. na 200°C.

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie