Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Asijská polévka pro zahřátí

5.0
Asijská polévka pro zahřátí

Potřebné ingredience

140 g kuřecích prsou 800 ml vody 200 g asijské zeleninové směsi (mražené) 1 pórekHrst sušených hub (žampiony, shitake) Čerstvá chilli paprička Sójová omáčka Oblíbené asijské koření dle chuti

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Než se polévka začne vařit, očistíme pórek, podélně přepůlíme a rozdělíme na 5 cm dlouhé kusy, které rozkrájíme na tenké nudličky.
Do horkého vývaru přidáme zeleninu a nakrájený pórek, vše dochutíme kořením, chilli papričkou a přivedeme k mírnému varu, který udržujeme dalších 15 minut.
Jakmile maso změkne, přimícháme sójovou omáčku a hotovou polévku krátce prohřejeme.

„Tvrzení, že polévka je základ, rozhodně nepatří do dob dávno minulých. Ať už hlavnímu jídlu předchází, nebo jej zastupuje v podobě lehkého chodu, dokáže tato polévka i díky vhodné kombinaci surovin a čerstvým chilli papričkám nastartovat trávení a podpořit tak úsilí při redukci tělesné hmotnosti´,“ vysvětluje Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu Cambridge Weight Plan s tím, že jedna porce má pouhých 165 kcal a hodí se tak jako lehké jídlo pro příznivce zdravého životního stylu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Helunda 16. 8. 2021, 11:30
Měla jsem obavy, ale polévka je chutná.. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie