Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Citrónová zmrzlina s limoncellem

0.0
Citrónová zmrzlina s limoncellem

Potřebné ingredience

200 - 250g citrónové šťávy (asi 5 citrónů), kůra z 1 bio citrónu, 375g polotučného mléka, 130g cukru, 200g mascarpone, 220g šlehačky, 40 - 80g limoncella

Postup přípravy

Z jednoho citrónu oloupeme škrabkou proužky kůry (jen žlutá část). V rendlíku zahřejeme mléko a cukr do rozpuštění, poté stáhneme z tepla, přidáme kůru (ideálně v čajovém sáčku), přiklopíme a necháme 30 - 60min. louhovat. Pak vyjmeme. Do mísy dáme mascarpone, postupně zašleháváme vlažnou mléčnou směs, poté šlehačku a limocello, nakonec citrónovou šťávu. Necháme přes noc vychladit, poté dáme do zmrzlinovače. Z knihy Apetit Zmrzliny.

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Makafa 26. 1. 2021, 13:15
Velmi lákavá a určitě dobrá zmrzlina. Našla jsem si i recept na domácí limoncell z recepty.cz 250 ml vodka 4 ks citron cukr 150-200g 150 ml voda Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet, nejlépe však déle (max. však 14 dní). Po uplynutí této doby zceďte vodku (pokud možno přes kávový filtr) do prázdné nádoby. V menším hrnci rozpusťte cukr s vodou, pak přidejte citronovou šťávu ze 4 citronů. NEPOUŽÍVEJTE citronku! Pokud použijete kupovanou citronovou šťávu, použijte 100% nedělanou z koncentrátu. Celkové množství šťávy by mělo být okolo 150 ml. Přilijte k sirupu a nechte 3 minuty vařit. Nemíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo šťávu. Pokud chcete likér trošku slabší, použijte i více vody. Směs nechte vychladnout a pak vmíchejte k vodce.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie