Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Špaldové listové těsto

0.0
Špaldové listové těsto

Potřebné ingredience

Vodánek: 420g hladké špaldové mouky, 10g soli, 210g vody, 20g másla, 2g citrónové šťávy. Máslové těsto: 250g másla, 75g hladké špaldové mouky

Postup přípravy

Na vodánek zpracujeme v robotu všechny ingredience, poté ještě dopracujeme ručně na vále. Na máslové těsto rychle smícháme máslo (ne moc měkké) a mouku - ideálně v robotu pádlem. Vodánek zabalíme do fólie a necháme cca 30 min. v chladu odpočinout. Máslovou směs vytvarujeme do obdélníku na pečícím papíru, zakryjeme dalším archem a vyválíme na obdélník cca 1cm silný. Dáme také vychladit. Poté vodánek vyválíme na plát dvakrát větší než máslové těsto. Na jednu polovinu vodánku dáme máslový plát a přehneme, kraje trochu spojíme. A vyválíme na plát dlouhý cca 60cm, široký cca 20 - 30 cm. Pracujeme na pomoučené ploše, aby se těsto nepotrhalo. Rozdělíme pomyslně na pětiny a boční strany přehneme směrem ke středu a poté každou zvlášť zase doprostřed - viz foto. Zakryjeme a necháme 20 min. odpočívat. Poté rozválíme opět na plát cca 60x20 cm, složíme stejným způsobem a dáme vychladit. Opakujeme 3x po cca 20 min. Recept dle Josefa Maršálka

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie