SALTIMBOCCA (skoč do pusy)
Potřebné ingredience
králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu)
slanina, my používáme hodně oravskou
šalvěj
máslo
sůl, pepř
a případně trošku mouky na zahuštění šťávy
Postup přípravy
Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa
Maso zlehka naklepu, osolim, opepřím a nakrájím na malé kousky.
Na každý dám slaninu a lístek šalvěje, spíchnu párátkem ( někdy to na sebe jen položím bez párátka)
Dám do pekáče, mírně podliju, přidám kousek másla a peču cca 40-50 minut na 170st.
Štávu sliju, přidám trošičku mouky, metličkou rozmíchám a dobře provařím.
Podávám s pečeným bramborem, nebo kaší.
Maso zlehka naklepu, osolim, opepřím a nakrájím na malé kousky.
Na každý dám slaninu a lístek šalvěje, spíchnu párátkem ( někdy to na sebe jen položím bez párátka)
Dám do pekáče, mírně podliju, přidám kousek másla a peču cca 40-50 minut na 170st.
Štávu sliju, přidám trošičku mouky, metličkou rozmíchám a dobře provařím.
Podávám s pečeným bramborem, nebo kaší.
hotové naskládané na plech
maso, slanina a šalvěj
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé