Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

5.0
Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Potřebné ingredience

700 g (70 dg) vařených brambor - ne nových
200 g (20 dg) hrubé mouky
100 g (10 dg) dětské krupičky
2 vajíčka
sůl

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme, v míse do nich uděláme ďůlek, do kterého rozklepneme vajíčka, přidáme mouku, krupičku, sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.
Pokud chceme dělat knedlíky, vypracujeme je šup s nimi do vroucí osolené vody. Podle velikosti vaříme 20-25 minut. Knedlíky plněné uzeným masem, nebo uzeninou o 5 minut méně, šišky cca 8 minut. Placky vyválíme a usmažíme nejlépe na sádle.

Plněné bramborové knedlíky můžete tvarovat do kuliček, nebo šišek. Když byl můj syn malý, miloval bramborové knedlíky plněné párkem. Když se nakrájely, byla to ta taková kolečka, uvnitř kolečko párku, kolem něj kolečko knedlíku, takže jim říkal "kolečkové knedlíky". Pokud Vaše děti trochu zlobí s jídlem, kolečkové knedlíky je budou bavit. Můžete je servírovat se zelím, špenátem, nebo jen tak se smaženou cibulkou a zajímavá je i kombinace se zakyskou. Dětem pak podle jejich chuti.

Placky můžete použít jako přílohu, nebo je servírovat jen tak samotné, či s opečenou slaninou a cibulkou, nebo jen se zakysanou smetanou. Ale těch variant, s číme je podávat, je hodně. Třeba i na sladko s povidly, případně opět i v kombinaci se zakyskou.

Stejně tak i šišky lze podávat na slano, či sladko. Klasicky s mákem, strouhaným tvarohem, či zakysanou metanou, nebo s nějakým masem, jako knedlíky.

Samozřejmě můžete knedlík i koupit, ale jelikož jsou - jako všechno teď - stále dražší a dražší, stávají se zbytečně drahou přílohou. Netrvají tak dlouho a určitě ušetříte, když si je uděláte svépomocí.

Až budu dělat zase kolečkové knedlíky, přidám fotku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jananovazak 11. 2. 2022, 22:16
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie