Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Trhací chlebová placka z remosky

0.0
Trhací chlebová placka z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Připravit suroviny:
- česnek prolisovat
- bazalku posekat
- olivy pokrájet na plátky

Všechny suroviny na kvásek rozšlehat v misce a nechat cca 15 minut vzejít.
Ke kvásku přidat mouku + sůl, zadělat těsto a nechat nakynout (30 - 60 minut).

Vykynuté těsto vyklopit na vál a vyválet do kruhu o velikosti hrnce.
Těsto přenést do hrnce, nařezat na kostky a nechat cca 15 minut odpočinout.

V misce smíchat olej + bazalku + petržel.
Tuto směs natřít na těsto, poklást olivami a posypat mozarellou.

Péct v remosce 25 minut.

Všechny suroviny na kvásek rozšlehat v misce a nechat cca 15 minut vzejít. Ke kvásku přidat mouku + sůl, zadělat těsto a nechat nakynout (30 - 60 minut). Vykynuté těsto vyklopit na vál a vyválet do kruhu o velikosti hrnce. Těsto přenést do hrnce, nařezat na kostky a nechat cca 15 minut odpočinout. V misce smíchat olej + bazalku + petržel.
Tuto směs natřít na těsto, poklást olivami a posypat mozarellou. Péct v remosce 25 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie