Zobrazit přihlášovací formulář

Cukeťák

0.0
Cukeťák

Potřebné ingredience

3 hrnky nastrouhané cukety
2 střední cibule
4 vejce
1 čajová lžička prášku do pečiva
1 hrnek pšeničné krupice nebo dětské krupičky
1/3 hrnku oleje
25 dkg sýra (lze i nakombinovat s nivou, balkánským, uzeným sýrem…)
30 dkg uzeného masa (lze i měkký salám nebo šunku, ale uzené je lepší, výraznější)
5 stroužků česnek
sůl (cca 1 kávová lžička)
pepř dle chuti
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

V míse smícháme všechny ingredience - nahrubo nastrouhanou cuketu (neslívám a u mladých lze nechat i slupku) a sýr, nadrobno pokrájenou cibuli, pšeničnou krupici (eventuálně dětskou krupičku) smíchanou s práškem do pečiva, olej, 4 vejce, na kostičky nakrájené uzené, lžičku soli, trochu pepře, prolisovaný česnek a petrželku nebo pažitku nadrobno pokrájenou. Vznikne řidší směs, kterou vlijeme do pekáče nebo zapékací mísy (vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme krupicí). Pokud se nám směs zdá hodně řídká, stačí zahustit ještě trochou krupice. Nechte chvilku před pečením stát, krupička se nasákne. Pečte na 180°C, dokud nádivka nezezlátne navrchu.

Tuto dávku jsem pekla v pekáčku s pečící plochou 25x35 cm. Když peču v klasickém velkém hlubokém pekáči, poměrně přidám cuketu, krupičku, trochu oleje (s ním už radši opatrně, ať to neplave), ostatní nechávám.

Ve výsledku musí být těsto trochu řidší, když je husté, bude upečené moc suché. Cukeťák je nejlepší až vlažný nebo studený, kdy ztuhne sýr a tolik se to nerozpadává a neteče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie