Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Poctivá fazolačka

5.0
Poctivá fazolačka

Potřebné ingredience

250 g barevných fazolí
1 větší cibule
3-4 brambory
1-2 klobásy
1 lžíce sádla
mletá paprika
2 lžíce hladké mouky
mletý kmín
bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
špetka majoránky

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka.
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z fazolí a dáme vařit.
Do cibulového základu přidáme brambory nakrájené na kostky, kmín a sůl. Podle potřeby zředíme vodou, pokud máme vývar, tak vývarem.
Když jsou brambory měkké, přidáme odložené fazole. Klobásu opečeme na pánvi a přidáme do polévky. Kdo nechce opékat, přidá ji už vařit k bramborám.
Dochutíme pepřem, majoránkou a podáváme s chlebem nebo bez, jako hlavní jídlo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie