Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Pikantní bůček

0.0
Pikantní bůček

Potřebné ingredience

Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření

Postup přípravy

Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5 stroučky česneku. (pozor uvařit, ale nepřevařit !) Ještě horký ho položíme na alobal, kůžičku jemně nařízneme křížem a ze všech stran potřeme utřeným česnekem a pořádně posypeme paprikou (poměr ostré a sladké si každý určí podle chuti), pepřem a sušenou petrželkou, případně dosolíme.
Pěkně pevně zabalíme do alobalu a dáme do lednice, kde ho nejlépe na 3-4 dny zapomeneme :-))
Pak vytáhneme, vybalíme, dáme na prkýnko a s dobrým chlebem bužírujeme !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nula 14. 12. 2008, 13:07
(Y) taky děláme, jen ho nakrájím rovnou na plátky, každý potře rozetřeným česnekem a pak obalím v paprice. Mňam mňam dobrůtka (D)
Martinkova 2. 5. 2008, 8:45
Taky ho tak dělám (Y) (Y) (Y) Na oslavách má největší uspěch (zajic) (Y)
dodo 20. 4. 2008, 8:35
Jé, tak tohle taky děláme je to mňamka (Y) (Y) Pozor dejte do lednice někam hluboko ať ho nevytáhnete dřív u nás většinou tři dny nevydrží

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie