(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Vynikající masíčko na hříbkách
Potřebné ingredience
3/4kg vepřové pečeně nebo kýty, 1 větší cibule, olej, sušené hříbky, 1 kostka hřibového bujónu, mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín, sůl, škrob nebo mouka na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou. Přidáme kostku bujónu a asi hrst hříbků. (Pokud máte v mražáku hříbky podušené, klidně je můžete použít.) Dusíme asi hodinu. 15 minut před koncem zahustíme škrobem a necháme ještě zvolna dusit.
Tento pokrm lze připravit i z hovězího masa, jen je třeba maso dusit déle, až dvě hodiny. Bude se vam rozplývat na jazyku.
Dobrou chuť.
Tento pokrm lze připravit i z hovězího masa, jen je třeba maso dusit déle, až dvě hodiny. Bude se vam rozplývat na jazyku.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé