Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Vynikající masíčko na hříbkách

0.0
Vynikající masíčko na hříbkách

Potřebné ingredience

3/4kg vepřové pečeně nebo kýty, 1 větší cibule, olej, sušené hříbky, 1 kostka hřibového bujónu, mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín, sůl, škrob nebo mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou. Přidáme kostku bujónu a asi hrst hříbků. (Pokud máte v mražáku hříbky podušené, klidně je můžete použít.) Dusíme asi hodinu. 15 minut před koncem zahustíme škrobem a necháme ještě zvolna dusit.

Tento pokrm lze připravit i z hovězího masa, jen je třeba maso dusit déle, až dvě hodiny. Bude se vam rozplývat na jazyku.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie