Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 116 návštěvníků)

SVÍČKOVÁ

0.0
SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe hovězí,dělám i z vepřového a krůtího, , 4-5 mrkví , 4 petržele, 1cibule, kousek celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i kysaná) 1-2 masoxy, 1/2 másla.

Postup přípravy

Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na kolečka, až vytáhnu orestované maso,dám na pánev 1/2 másla, masox rozpustit, 1-2 hrnky vody, zeleninu, zbytek koření, trochu to prohřeji a vše i s masem vložím do pekáče, ve kterém to můžu nechat naležet do druhého dne, nebo hned do trouby na max.
Peču to vše tak 3-4 hodiny -( u nás je většinou k dostání maso ze 100 letého bizona), máme rádi maso, když je pořádně propečené, až se skoro rozpadá, to milují i děti.
Po upečení vyjmu lžičkou koření, dám stranou do alobalu maso, zeleninu rozmixuji v mixeru( může se přidat i trochu mléka a ta smetana již při mixování,), dám do hrnce, přidám smetanu, popř. dosolím.
Přivedu k varu a povařím-pozor stříká to !!Musí se míchat. Možno dochutit i citronovou šťávou.
Jako přílohu dávám houskové knedle, trošku rybízové zavařeniny, nebo brusinky, pokud jsou.
Vložím na talíř a hotovo.
Poté po obědě sobě lehni, přes hodinu ničím nehni !!!!!

příprava

prošpikovat maso, čím slanější uzený špek, tím lepší maso po upečení..

Orestovat maso..

Nachystáno před pečením, možno takto nechat neložené 24 hod.

Upečeno

Upečené maso..

Fakt chutná ..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zabakova 4. 5. 2010, 8:45
No mňam (clamp) Svíčková vypadá luxusně, ale mě by spíš zajímalo, jak jste udělala ty krásné knedlíky? (F)
Bubalka 23. 3. 2011, 17:55
@zabakova děkuji, ty mám také v receptech.
Hanka.B. 6. 2. 2009, 12:55
Blani, výýýýýborný recept, dneska (teda pekla jsem to už včera) jsme měli na oběd a všichni se olizovali ;-) (Y) (Y) (Y) (Y) Moc díky za opravdu skvělý recept (D) (flower) (hello)
BlankaB 10. 2. 2009, 20:00
@Hanka.B. Velice mě to těší... (F)
alex25 22. 8. 2008, 15:12
Blani, tak dnes od rana jsem se do toho pustila. Vytiskla jsem si Vas receptik a je to poprve kdy se mi svickova takto povedla :-p Pridala jsem jeste trosku cukru , citron a horcici. Ma dcera ji prave dlabe a za kazdym soustem rika : mnam (zajic) Moc dekuji za recept (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F)
BlankaB 29. 11. 2008, 19:00
@alex25 Alex,děkuji, velice mě to těší.....
zuzu 14. 2. 2008, 15:05
Blanko, děkuju za recept, dneska jsem díky němu byla za hvězdu (radost) (L)
Bubalka 14. 1. 2008, 22:31
...nožem proříznout díru, vařekou, tedy držadlem roztáhnout a vložit pěkně nasolený špíček... (zajic)
hanyhany 27. 6. 2007, 21:09
Blani, to ale není hovězí maso na té fotce, že ne??? *-)
Bubalka 8. 7. 2007, 0:31
@hanyhany Hani, je to vepřové, já to dělám i králíka, vepřového.jakéhokoliv-krkovice, plecko, kýta, nebo i z krůtích prsou.....vždy je to výborné.....
kakulka 27. 6. 2007, 21:06
Poté po obědě sobě lehni, přes hodinu ničím nehni a před Blaničkou potom klekni !!!!!Je to fakt ňamka uhaha :-) Díky Blani za recepík, původně jsem udělala jinou večeři, toto byl plán na zítra, ale neodolala jsem!
BlankaB 29. 9. 2007, 19:15
@kakulka Jé toto pořekadlo si říkám vždy po dobrém obídku (L)
kakulka 27. 6. 2007, 17:02
Holky, asi budu trošku natvrdlá, ale jak špekujete to maso, že je to i zevnitř? Lucka
Bubalka 27. 6. 2007, 17:23
@kakulka Lucko, dlouhým nejlépe úzkým nožem udělat díru , do ní strčím vařeku,nebo prst , abych to roztáhla a strčím nakrájený uzený špek, prodávají se i špekovače, ale jsou na nic......
kakulka 27. 6. 2007, 17:32
@Bubalka Blani, super,díky, furt mi to nešlo do hlavy :-)
Bubalka 27. 6. 2007, 19:44
@kakulka Lucko, tak ať se Vám povede.... (F) (F) (F)
mamka001 16. 3. 2007, 21:45
(Y)Ahojky Blanko,tak tohle určitě vyzkouším..vypadá to nádherně.. :-)dám vědět,jak to dopadne..
BlankaB 22. 3. 2007, 23:12
@mamka001 Jaruško, zatím to všem chutnalo, tak uvidíte......S pozdravem Blanka
fufikSK 10. 3. 2007, 20:29
Jéééééééé origoš česká svíčková mňam :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
BlankaB 14. 3. 2007, 13:44
@fufikSK Deni, to já zase koukám k Vám na Slevenské receptíky..... :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Janicel 19. 2. 2007, 10:43
Ahoj tak tento víkend jsem poprvé v životě zkoušela svíčkovou a vybrala jsem si tuhle, a dopadla úplně skvěle!! MOC nám chutnala!! Byla jako od maminky!!fakt mňamka |:o) (PL)
Bubalka 19. 2. 2007, 12:45
@Janicel Jani, ono se to nezdá, ale je to jednoduché, že ?? Jste šikulka a jsem ráda, že Vám chutnala....Děkuji. Blanka
Chroustík 18. 2. 2007, 11:23
Tak jsem ji dnes uvařila na oběd (PL) a je móóóc dobrá (Y). To se budeme zase olizovat :-P
Bubalka 19. 2. 2007, 12:44
@Chroustík Evi, děkuji, jsem opravdu ráda, že chutnala...... :-$ Blanka
Sykyna 3. 2. 2007, 15:07
(Y)Tak konečně jsem udělala tuhletu super svíčkovou,mám ji vyfocenou v albu,protože jsem z ní měla fakt radost.Je fantastická.Musela jsem teda přidat více citronku,ale to už je věc chuti (PL) (clamp) (clamp) (clamp)
mimik 2. 2. 2007, 21:57
Blani, byla prostě vynikající. Už jinak dělat nebudu. Díky
BlankaB 2. 2. 2007, 22:08
@mimik MOC DĚKUJI, ZROVNA TU VEDEME DISKUSI O SVÍČKOVÉ KOUKNU A JE V KOMENTOVANÝCH. JSEM RÁDA, ŽE CHTUNÁ, NÁM TAKÉ......JE JEDNO Z JAKÉHO MASA JE, VŽDY JE SUPER. BLANKA
Sykyna 2. 2. 2007, 22:34
@BlankaB zítra přidám komentář já ;-)
BlankaB 3. 2. 2007, 14:40
@Sykyna Ivanko, doufám, že mě, až přijedu do Brna neukamenuješ......bojím, bojím..... :-# Blanka
Sykyna 3. 2. 2007, 15:08
@BlankaB naopak Blani,zvu tě na panáka (D)
mimik 30. 1. 2007, 21:28
Děkuji Blani, já jsem dnes naložila z krůtího ( kvůli naší malé ) , zítra upeču a dám vědět, jak chutnalo. Vonělo to nádherně.
mimik 29. 1. 2007, 23:46
Blani, prosím Vás , nakládáte do druhého dne i z krůtího masa? A v troubě pečete odkryté? Děkuji
BlankaB (upraveno) 2. 2. 2007, 22:08
@mimik AndreJko, já už nenakládám dopředu žádné maso, je to nastejno....peču to dlouho zakryté, až je to upečené, tak to kvůli barvě masa odkryju....Blanka
MALIČEK 8. 1. 2007, 22:47
Dobrý večer Blani, dnes jsem poprvé dělala svíčkovou ;-) a musím říct, že se mi povedla :-P a to díky Vašemu receptu (Y). P.S. Dělala jsem ji z krůtího - jen já hlava děravá zapomněla koupit to nezbytné :-$ (špek), ale i tak všem chutnalo (PL) Zítra se chystám vyzkoušet Vaše smetanové brambůrky.
BlankaB 9. 1. 2007, 9:10
@MALIČEK Leni, děkuji, to víte,komentář potěší každou mamču, (F) (F) (F)Hlavně, že chutnalo (F) (F) (F) děkuji, Blanka
janice a zaza 7. 8. 2006, 16:59
Blani, Váš recept mám doma vytištěný už několik měsíců, ale teprve v neděli se poštěstilo a dala jsem se do něj. Stejně jako Vaše rohlíčky MMMMŇŇŇŇŇŇŇŇAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMM!!!!!!!!!!!!!!!! a vlastně jednodušší, než vaření v hrnci. výsledek téměř zaručen. příště k tomu ještě udělám domácí knedlík a nebude to mít chybu. moc díky j.
BlankaB 7. 9. 2006, 0:30
@janice a zaza Jani, děkuji, hlavně, že chutná......Blanka
Klenoflejn 24. 7. 2006, 23:54
Dobrý večer, Blanko. Dnes jsem zkusila vaši svíčkovou, trochu jsem nám tu přitopila tím několikahodinovým pečením...ale je to opravdu dobrůtka :-) a vlastně to ani nedalo moc práce. Děkujeme za inspiraci, Katka :-) (F)
GORBY 10. 3. 2006, 17:24
Teda Blani, Ty jsi se měla dát na dokumentaristiku. To je zpracováno na 1* (Y)
BlankaB 17. 6. 2007, 18:48
@GORBY (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie