Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

DORT K 1.NAROZENINÁM :-)

0.0
DORT K 1.NAROZENINÁM :-)

Potřebné ingredience

cca 1,5 kg jablek, malá plechovka ananasu na kousky, 2-3 vanilkové pudingy, vanilkové cukry podle chuti (já dávala myslím 5), koření : hřebíček - pár kousků, kousek celé skořice nalámané na kousky, velký sáček piškotů, voda kulatá forma !!!!! (já měla průměr 26 cm a dělala jsem to z 1 kg jablek a bylo to málo...dort nebyl moc vysoký, tak proto píšu z dávky 1,5 kg jablek, na menší formu bude stačit asi to 1kg jablek)

Postup přípravy

jablíčka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, přidáme vodu, koření a vaříme až se jablíčka zcela nerozvaří. Vyndáme všechno koření, přidáme podle chuti vanilkové cukry. V trošce vody rozmícháme pudingy, zamícháme do jablek a podle hustoty přidáme puding a ředíme už jen ananasovou šťávou. Asi půlku plechovky ananasu jsem nakrájela na maličké kousíčky a přidala do jablek. (Taky by šlo přidat ananas ještě chvíli než se jablíčka rozvaří, aby byl měkčí...ale je to moc dobrý i tak)

Na dno formy dáme cca 2 vrstvy piškotů, zalijeme a necháme vychladnout. Pak dáme nejlíp na noc do ledničky. Pak jen dozdobíme ...

Je to jednoduchý, výborný a hlavně to můžou papkat i malí.....a moc jim to chutná :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Willow M 26. 7. 2008, 7:39
Ten musí být mňaminkový (clamp) (Y)
Bára D. 25. 7. 2008, 12:20
Hezoučký (Y)
kyticka25 25. 7. 2008, 12:21
@Bára D. Moc děkuji.........stejně jsem si říkala, že je zatím malá a moc z toho teď nemá.....tak aspoň se může nabaštit......byl fakt moc dobrej (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie