Kuře na paprice
Potřebné ingredience
Kuře (my máme rádi stehna), sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, sladká paprika, cibule, trochu oleje (nebo tuku), vývar, smetana, trochu mléka, mouka (na zahuštění).
Postup přípravy
Kuře umyjeme, naporcujeme, osolíme, dáme na pekáč a přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list a papriku). Podlijeme a dáme do trouby.
Kuřátko upečeme do zlatova a do křupava.
Hotové maso vyjmeme, dáme do kastrůlku a necháme pod pokličkou, aby nevychladlo.
"Výpek" přecedíme a uschováme na další použití.
Cibuli nakrájíme na drobno.
Na oleji (tuku) osmahneme cibulku, pak přidáme mouku a uděláme jíšku. Zředíme ji vývarem a přilijeme výpek z kuřat.
Přidáme sladkou papriku, smetanu (popřípadě trochu mléka) a vše provaříme. Vše dávám "od oka" řiďte se vlastní chutí.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé