Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Domácí "GRANOLA"

0.0
Domácí "GRANOLA"

Potřebné ingredience

130 g směsi vloček (ovesné, žitné, špaldové, pšeničné, ječné, rýžové, sojové,...) + 15 g pšeničných otrub, 100 g směsi semínek a ořechů (sezam, slunečnice, dýně, vlašské, lískové, kešu,...), 70 g směsi sušeného ovoce (datle, rozinky, banán, papája, ananas, brusinky, goji,...), 1 - 2 lžíce javorového sirupu (nebo medu), 2 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Směs semínek a oříšků krátce nasucho opražíme. To samé uděláme se směsí vloček, do kterých přilijeme javorový sirup (nebo med). Obě směsi smícháme. Třtinový cukr roztavíme a vmícháme do něho vločko-semínkovou směs (díky karamelu se utvoří hrudky). Do směsi přidáme sušené ovoce a zamícháme.

Vše vysypeme na plech a asi 5 min. pražíme v předehřáté troubě na 120 °C. Necháme zchladnout a uchováváme v dobře uzavřené nádobé.

Je to výborný zdroj energie na ranní snídani do jogurtu, mléka nebo jako zdravé mlsání jak pro děti tak pro dospělé. Podle chuti lze přidat skořici, kousky čokolády, co kdo má rád.....

Směs vloček

Směs semínek a oříšků

Směs sušeného ovoce

Granolu vysypeme na plech a chvilku opražíme v troubě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 19. 9. 2008, 19:48
Jů, další skvělý recept (clamp). Dělám něco podobného http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13289&user=82083 (Y). Musím říct, že s tou směsí ovoce, to vypadá fakt lákavě :-p, musím vyzkoušet. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie