Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Podzimní okno

0.0
Podzimní okno

Potřebné ingredience

oříškový piškot, nugátový krém, mléčný marcipán a white icing

Postup přípravy

Pečeno z devíti vajec, na jedno vejce 4 dkg cukru krupice, 3 dkg pol.mouky a 2 dkg mletých oříšků. Vyšlehat žloutky s cukrem a troškou vlažné vody, přidat mouku se špetkou prášku do pečiva, 4 lžíce oleje a nakonec vmíchat lehce sníh. Peču na 170 a po 20 minutách snížím a dopeču.
Krém je z jednoho a půl másla, asi 15 dkg mouč.cukru, jednoho vanilkového pudinku svařeného v poloviční dávce mléka a asi tří vrchovatých lžic Nutely, vše se vyšlehá do pěny.
Marcipán je z jedné krabice suš.mléka, jednoho Salka,tří rovných lžic pšeničného sirupu, asi tří vrchovatých lžic prosátého mouč.cukru a trošky vody dle potřeby. Tresť jsem použila oříškovou, je docela oblíbená, marcipán má zas trošku jinou chuť a všichni si ho chválí.
Na záclonky jsem použila white icing, mašličky a krajky jsou ze silikonových formiček.

ze strany

detail ovoce

promazaný korpus - z delší strany jsem seřízla asi 2 cm piškotu a nastavila na parapet a garnyž.

reliéf pomeranče, než jsem na to přišla:-)

udělátko na krajky - super věcička

a ještě sušící se ovoce a oříšky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Přívětice 21. 9. 2010, 15:44
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) ,-) ,-)Krásné
Dulidu 3. 11. 2008, 9:57
Olinko, to je kouzelné! (clamp) (clamp) (clamp)
Init 3. 11. 2008, 10:27
@Dulidu Lído děkuju (F) (L)
janča06 3. 11. 2008, 9:44
Oli díky za radu ale nazev icing slyším poprve jak se s ním pracuje a zda není po zaschnutí tvrdy,da se i tvarovat do kytiček?nezlob se za otazky ja používam klasiku suš.mliko,cukr,bílek,aroma tuk,díky Janča (C) (hello)
Init 3. 11. 2008, 10:30
@janča06 Proč bych se zlobila, jen se ptej :-) White icing je bílá hmota s příchutí citronu, krásně se s ní pracuje, je dobrá jak na potahování, tak na tvoření kytiček a drobnůstek. Rychle schne a je pak tvrdá, ale na dortu v lednici zas zvlhne a změkne. Je k dostání po sedmi kilech u firma Hana České Budějovice.
helulka 2. 11. 2008, 19:31
Oli, to je nádhera..to ovoce je snad "živé" ,né? :-o :-o :-o Krásná záclonka a ty mašličky jsou mi nějak povědomééééé :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
Init 2. 11. 2008, 19:32
@helulka Heli děkuju, ještě mi od srazíku dvě zbyly ^o) (F) (L)
bububububu 2. 11. 2008, 9:09
(Y) |:o) (L)
Init 2. 11. 2008, 19:29
@bububububu (L) (F)
janča06 2. 11. 2008, 9:06
nadhera Olinko prosím tě marcipan ktery popisuješ recept ze salka použila jsi jej i na zavěsy okna je krasně bíly porad prosím jak docilit bělosti marcipanu,kde seženu pšeničný sirup díky Janča (hello) (clamp) (clamp) (Y)
janča06 3. 11. 2008, 9:43
@janča06 Oli díky za radu ale nazev icing slyším poprve jak se s ním pracuje a zda není po zaschnutí tvrdy,da se i tvarovat do kytiček?nezlob se za otazky ja používam klasiku suš.mliko,cukr,bílek,aroma tuk,díky Janča
Init 2. 11. 2008, 19:31
@janča06 Jani, asi tě zklamu, na záclonách je white icing, marcipán jsem bělila bělobou jednou a už nikdy více, jde to špatně, drolí se, zkrátka na čistě bílou používám fondant nebo icing. Pšeničný sirup koupíš všude ve zdravé výživě - třeba Bazalka, Špalda a podobně - můžeš použít i kukuřičný. (hello)
KÁJA 77 1. 11. 2008, 18:04
to je moc a moc krýsné okýnko (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 2. 11. 2008, 19:29
@KÁJA 77 Kláro díky (F)
zuzaa 1. 11. 2008, 9:56
Olinko, tohle mi uniklo *-) je to vážně nádhera!! (clamp) (clamp) (clamp)
Init 1. 11. 2008, 17:57
@zuzaa Zuzko děkuju moc (L) (F)
janina74 1. 11. 2008, 9:52
:-o Oli super nápad (Y) (Y) (Y) (Y) dokonalé zpracování |:o) *-) ostatně jako vždy ;-) (D)
Init 1. 11. 2008, 17:57
@janina74 Jani děkuju (F) (L)
Kyzluska 30. 10. 2008, 20:35
Dobrý den, jak tak čerpám inspiraci pro synkův dortík - zaujal mě u vašeho receptíku na marcipán moučkový cukr. V receptíku Ariell ale cukr není - můžete mi vysvětlit rozdíl??? *-) Omlouvám se, jsem v tomhle začátečník.......... Děkuji moc Iveta
Init 30. 10. 2008, 20:42
@Kyzluska Cukr tam přidávám kvůli chuti - klasický salkový marcipán ať už se sirupem nebo bez něj není moc sladký - zkrátka s přidáním mouč.cukru se chuť výrazně zlepší a příchuť mandlí nebo oříšků je výraznější. Všem to víc chutná. Navíc tady toho cukru není zas tolik jako v mléčném marcipánu sirupovém či medovém dělaném půl napůl nebo dokonce dvakrát tolik cukru než sušeného mléka.Ten taky dělávám, ale tento salkocukrosirupový v oblíbenosti vede :-)
Romca 111 29. 10. 2008, 9:33
(Y) (Y) (Y)krásný |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
Init 29. 10. 2008, 9:47
@Romca 111 Děkuji (F) (L)
janlen 27. 10. 2008, 11:21
(clamp) (clamp) (clamp) nádhera (Y) (Y) (Y)
Init 27. 10. 2008, 11:28
@janlen Jani děkuji (F) (L)
K2102 27. 10. 2008, 11:12
Prosím,Olinko,kde jste sehnala to krajkové vykrajovátko?
Init 27. 10. 2008, 11:19
@K2102 Jani, moc vás nepotěším, je přivezené z Anglie, tady jsem ho zatím nikde neviděla, ale Malátkovi rozjíždějí nabídku silikonových forem a pokud jim napíšete, tak ji snad objednají, určitě by bylo zájemkyń víc. (hello)
Zrušený účet 27. 10. 2008, 10:45
Jéjdamane, Oli, tento skvost mi utekl v záplavě toho víkendového přívalu. To je tákováááááá parádička. No, koukám, koukám,prostě opravdický skvost. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 27. 10. 2008, 10:52
@ Helenko díky moc :-) (F) (L)
Sáďa 27. 10. 2008, 7:20
Oli, nádhera, ovoce jen se zakousnout. Moc se Ti to povedlo a koukám na využití krajky. Tak jsi na to přišla? (clamp) (clamp) (clamp)
Init 27. 10. 2008, 8:26
@Sáďa No po pár pokusech..musí se dát jen slabá vrstva hmoty, aby to bylo tenoučký, ale děravý to z toho nebude - leda vystříhat nůžkama :-) A díky (F) (hello)
ivej 26. 10. 2008, 22:43
úžasný (^) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 27. 10. 2008, 7:01
@ivej Děkuju Evi (F) (L)
Blanka16 26. 10. 2008, 20:41
Oli nádhera!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
Init 26. 10. 2008, 21:18
@Blanka16 Děkuju Blani (F) (L)
Lexi 26. 10. 2008, 20:34
téda, já koukám :-o co všechno se už dá upéct ;-) (Y) (Y) nádhera (clamp)
Init 26. 10. 2008, 21:32
@Lexi Děkuji Sašo, docela mě tenhle dort bavil, prostě mě to napadlo a musela jsem to realizovat (L)
Pet´ule 26. 10. 2008, 20:30
super,super,super (clamp) (clamp)
Init 26. 10. 2008, 21:32
@Pet´ule Díky Petro (F) (L)
Dermajetics 26. 10. 2008, 20:15
jůůůva tak to je bombastické (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) úžasné, nádherné okno
Init 26. 10. 2008, 21:33
@Dermajetics Blani děkuji (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie