Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

0.0
Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

Omáčka: Žampióny (buď čerstvé nebo konzervované), máslíčko, hovězí vývar, hl. mouku, smetanu, drcený kmín, sůl.
Knedlík: celé vajíčko, 1/4 l vlážného mléka, 2 kávové lžičky soli, 300g hl. mouky, 200g pol. mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí
Hovězí vývar: maso, mrkev, celer, kostka slep. bujónu, vegeta

Postup přípravy

Žampióny si osmažíme na másle s trochou oleje, osolíme a okmínujeme, necháme vydusit vodu, zasypeme moukou, uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem, necháme povařit. Nakonec dáme šlehačku, která to pěkně zjemní. U žampónu v nálevu je postup stejný, akorát už nesolíme.
Knedlík: já dělám v pekárně, v pořádí jak je napsané dáme do pekárny na program těsto, po vykynutí dáme do osolené vroucí vody a vaříme cca1/2 hodinky.
Hovězí vývar dělám se slepičím bujónem, jelikož není pak tak ostrý a zbaští mi ho i děti. Přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 22. 1. 2014, 10:56
jdu na to (F) (F) (F)
matasek24 22. 1. 2014, 8:25
tak sme omačku uvařila a je vyborná děkujeme za super receptik :) (Y)
monika84 23. 7. 2009, 6:10
Ahoj Darino (hello), jsem moc ráda, že můžu okomentovat receptík jako první ^o). Omáčka je výborna (Y), dělala jsem bez masa a dala masox místo vývaru :-$ a knedlíky jak by smet, jsou úžasné a to jsem je nedělala v domací pekárně, ale normálně zpracovala a nechala vykynout :-). Děkuji za bezva receptík (clamp) |:o) |:o) (L) Monika a (Z)a (child9) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie