(recept
si oblíbilo 100 návštěvníků)
JEDNODUCHÁ PIZZA- RECEPTÍK Z PIZZERIE
Potřebné ingredience
Těsto: 450 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí, špetka soli, 3 lžíce oleje (i olivový), 250 ml vlažné vody. Dále si připravím na náplň: kečup ale radši rajský protlak smíchaný s pizza kořením a krájeným česnekem, salám, šunku, slaninu - co máte rádi (já to míchám), nastrouhaný sýr Cihlu, cibuli na kolečka popř. papriku, nebo rajče bez dužiny, podušené žampiony na trošce vody, trošce másla, dost soli kmín, a pepř, aby to mělo chuť, olej, pizza koření, plech s pečícím papírem
Postup přípravy
Důkladně vše přísady na těsto prohněteme, já to dám do robotu, těsto může být dost řídké.
necháme v míse -větší, pomastíme trochou olejem
přikryjeme potr. fólií nebo igelitem a necháme kynout až těsto zdvojnásobí objem.
Jak těsto nakyne, tak si na vále natrhám asi 4 kousky, pomastím si ruce i těsto, dám na plech s papírem,
rozválím rukou na kola- slabá, v troubě to trochu naskočí, okraje nechám silnější, a plním:
-kečup, protlak, nebo rozmix. loupaná rajčata.
-salám
-cibule
-žampiony
-nakonec dost sýru
- posypu pizza kořením
Troubu na 210-250 stupňů, já to valím na 250.
peču tak 15 min -do zhnědnutí okrajů..
Přeji dobrou chuť !!
necháme v míse -větší, pomastíme trochou olejem
přikryjeme potr. fólií nebo igelitem a necháme kynout až těsto zdvojnásobí objem.
Jak těsto nakyne, tak si na vále natrhám asi 4 kousky, pomastím si ruce i těsto, dám na plech s papírem,
rozválím rukou na kola- slabá, v troubě to trochu naskočí, okraje nechám silnější, a plním:
-kečup, protlak, nebo rozmix. loupaná rajčata.
-salám
-cibule
-žampiony
-nakonec dost sýru
- posypu pizza kořením
Troubu na 210-250 stupňů, já to valím na 250.
peču tak 15 min -do zhnědnutí okrajů..
Přeji dobrou chuť !!
Nemusí být úplně černá, ale trochu barvu by mít měla.
Orestovanou cibuli přidáme do mísy k mrkvi.
Celé promícháme.
upečeno
detail .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
23. 4. 2016, 0:53
lidare
(upraveno)
5. 1. 2016, 22:20
Hanule19
(upraveno)
31. 7. 2012, 14:32
Musím se přidat ke kladným komentářům, pizza je opravdu vynikající , manželovi i dětem moc chutnalo, prý je lepší jak z pizzerie. Už jsem jich vyzkoušela víc, ale jinou už dělat nebudu.
Ilonáček
(upraveno)
18. 3. 2010, 11:49
nezadano
(upraveno)
18. 7. 2008, 20:11
Ahoj Blani, pridavam se s dalsim pochvalou opravdu jednoduche a rychle a hlavne vyborne testo. Dekuju mockrat za Vasi radu a typ uz doma chteji dalsi davku pizz. S pozdravem Lucka s rodinou
Neluška
(upraveno)
9. 3. 2008, 7:31
Pizza byla určitě výborná,bohužel se mi ale všechny kousky přilepily k pečícímu paíru a nešlo to dolů ,nevíte co s tím?
BlankaB
(upraveno)
16. 3. 2008, 10:30
@Neluška
....JAK JSEM PSALA, ZATÍM SE TO NIKOMU NESTALO, JÁ BYCH ŘEKLA JINÝ PEČÍCÍ PAPÍR, NEBO TO DÁT JEN NA PLECH ALE POMAŠTĚNÝ......
Jane Ann
(upraveno)
29. 1. 2008, 18:06
Blanko, musím se taky přidat s pochvalou Před nějakou dobou jsem objevila Váš recept na pizzu a od té doby jinou neděláme. Je opravdu vynikající a hlavně je rychle hotová. Bydlím ve staré chalupě a v předsíni mám starou pec (na chleba). Už jsem uvažovala, jestli bych to v ní nevyzkoušela, ale zatím se mi do toho moc nechce- trvá opravdu dlouho, než se v ní roztopí a pak udržuje stálá teplota. Ještě nikdy jsem v ní nepekla, kdyby jste někdo měl zkušenosti s podobnou pecí, dejte vědět. Jana
BlankaB
(upraveno)
29. 9. 2007, 19:20
@Jane Ann
Bože Jani, pec-takovej poklad, já bych za to dala nevím, co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozhodně vyzkoušet, ale chce to opravdu vysokou teplotu. Upřímě závidím !!!!!
Dandulee
(upraveno)
6. 2. 2007, 21:08
Dnes jsem vyzkoušela a je moc dobrá.Nebezpečně dobrá
Bubalka
(upraveno)
22. 2. 2007, 1:02
@Dandulee
Děkuji i u nás je to No 1, většinou ji dělávám pro celou početnou rodinku-kolem 10 ks. Blanka
neo
(upraveno)
28. 1. 2007, 23:09
chtěla jsem se zeptat jestli někdo nezná recept na těsto na pizzu,kterou když vezmete do ruky tak se vám ohne jak v pizerii.Díky
pavlinice
(upraveno)
3. 2. 2007, 14:49
@neo
Mám ho v receptech.Čím slabší je těsto,tím více se ohýbá a hlavně,nesmí být moc husté.Nejlépe je ho vytahovat v ruce,ale i válečkem to stačí.Já osobně ho dělám schválně trochu silnější.
BlankaB
(upraveno)
3. 2. 2007, 14:38
@neo
Moničko, pokud uděláte třeba toto těsto a dáte ho do originální pece na pizzu, která peče při 300-400 stupních, bude to samé....ale doma toho nikdy tak nedocílíte.....Blanka
sarrafinka
(upraveno)
28. 1. 2007, 22:53
já taky nemám ráda na pizze kečup,dávám rajský protlak otma oslazený a osolený,smíchaný se sušenou bazalkou,mňam
pavlinice
(upraveno)
28. 1. 2007, 22:02
Vypadá to hezky i já mám v receptech svojí pizzu ke které jsem přišla po dlouhém zkoušení pořád dokola.Jenom nemám ráda na pizze kečup a cihlu.Kečup mi nechutná(i když jenom mě) a cihla bývá dost slaná a tak mi tu chuť většinou zkazila a proto používám jedině mozzarelu.Jinak věřím,že i ta vaše je suprová a nedělejte mi chuťě.
jad
(upraveno)
28. 1. 2007, 21:47
Blani, díky za skvělý recept. První těsto, které se netrhá a nelepí. Jenom jsem neměla moc dobré koření na pizzu, můžete mi napsat, které používáte vy? Jěště jednou díky
BlankaB
(upraveno)
22. 3. 2007, 23:17
@jad
Používím na Pizzu , nebo jen oregáno a bazalku, ale napřed koření lehce oprahnu na pánvi....
luciasanta
(upraveno)
8. 9. 2006, 23:41
Blani, my máme pizzu moc rádi a jen se chci zeptat - nepoužívám doma vůbec sušené droždí, ale pravidelně mám v zásobě droždí živé, tzn. v kostce (42g). Myslíte, že té vaší 1 lžičce sušeného odpovídá cca 1/2 kostičky droždí (anebo víc/míň)? Díky za odpověď. Lucka
BlankaB
(upraveno)
9. 9. 2006, 0:13
@luciasanta
Já používám to i to, na půl kg mouky dejte půlku čerstvého, ale pokud dáte víc, nic se neděje...Blanka :O))
luciasanta
(upraveno)
9. 9. 2006, 16:20
@BlankaB
Díky Blani, to jsem ráda Lucka
BlankaB
(upraveno)
3. 10. 2006, 13:35
@luciasanta
Hlavně, ať chutná.....Blanka
luckam
(upraveno)
8. 9. 2006, 19:07
ahojky, mám dotaz, výše popsané množství na těsta...to je asi tak pro kolik pizz? Já se zalekla že to je dávka pro to co vidím na fotce..tak jsem to udělala jsem z poloviny. A ještě ... nějak mi to nekyne..jak dlouho mám čekat?dííky moc Lucka
BlankaB
(upraveno)
6. 7. 2007, 19:05
@luckam
Já dávám těsto do předehřáté trouby, kyne rychle a bezvadně.
kekina
(upraveno)
8. 9. 2006, 21:49
@luckam
Ja z tohodle mnozstvi udelam nekulatou na cely plech a nebo 3 kulate tak pro dospele a 3 pro deti. Kynout to kyne, akorat to musite dat na teple misto
BlankaB
(upraveno)
9. 9. 2006, 0:15
@kekina
Ilonko, tak, tak, z této dávky, dělám 3 kulaté.....ale pro naši rodinu dělám 2-3x takové množství.....Blanka
Magdik
(upraveno)
18. 7. 2006, 14:10
Blani, je výborná, ode dneška jinou nedělám . Magda
BlankaB
(upraveno)
7. 9. 2006, 0:35
@Magdik
Magdi, zdravím, to jsme tedy dvě.....je super. Blanka
kekina
(upraveno)
7. 9. 2006, 16:08
@BlankaB
Tri!!! Ja ji dneska delam opetovne, muzeme se po ni uzrat Kazdy si udelame hezky svoji, keki s kukurici, tata s zampiony, nam nam
BlankaB
(upraveno)
31. 3. 2007, 11:28
@kekina
Ilonko, tak já jich dnes dělám 11 kousků...
Didyna
(upraveno)
16. 7. 2006, 12:35
Dobrý den,dneska jsem pizzu vyzkoušela a musím říct že je super Manžel chválil,že je jako z pizzérie.Až na tu přípravu a nedostatek místa u nás v kuchyňi
kekina
(upraveno)
19. 6. 2006, 20:39
Blani hlasim, ze pizza byla suuuuuper Holka mi rekla, ze je lepsi nez z pizerie, Kevinkovi taky moc chutnala a jednu celou snedl i muj chlap a to je co rict, protoze az doted mel na vsechny mnou udelane pizzy reklamace... Takze dekuji za super receptik!!!
BlankaB
(upraveno)
1. 6. 2007, 21:10
@kekina
DĚKUJI.....
m.m.
(upraveno)
18. 5. 2006, 23:02
Blanko, pizza je super, dělala jsem ji přesně podle Vašeho návodu a vyšla výborně. Díky M.
Sofie
(upraveno)
6. 5. 2006, 15:40
Uf, ještě teď funím, jak jsem se touto výbornou pizzou " přežrala" Je suprová Jen jsem koupila debilní papír na pečení, že i když jsem těsto a dokonce papír pomastila olejem, tak po upečení nešel sundat Nakonec se mě to přece jen podařilo ale byla to fuška.Příště asi pomastím jen plech, z toho to lehce sundám.Ale ta prácička za tu dobrotku stála. Díky za recept.
BlankaB
(upraveno)
6. 5. 2006, 21:17
@Sofie
Soni, díky, taky se jí většinou přež..tedy přejíme :O)) Zdravím Blanka
dodysek
(upraveno)
11. 4. 2006, 21:30
Blanko, právě ji baštíme, je to moje první doma připravená pizza a je super. Děkuji za recept Donna a holky
BlankaB
(upraveno)
12. 4. 2006, 11:32
@dodysek
Donuško, díky, jsem ráda, že chutná !!!! Blanka