Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Domácí anglické rohlíky

0.0
Domácí anglické rohlíky

Potřebné ingredience

175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše (nemusí být), 400 g hladké mouky, 1 kostka kvasnic (nebo 2 lžičky sušeného droždí)

Postup přípravy

1. Do mléka s vodou dáme cukr, rozdrobíme kvasnice necháme vykynout kvásek (pokud použijeme sušené kvasnice, smícháme je s moukou a přilijeme mléko s vodou)
2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a nalijeme kvásek
3. Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout (asi 15 minut)
4. Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme kolečko, které rozkrojíme na 8 dílů
5. Každý díl smotáme směrem ze středu a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem
6. Jednotlivé rohlíky potřeme olejem, položíme na něj plátek anglické slaniny a plátek sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem
7. Necháme ještě asi 10 minut kynout a pečeme v předehřáté troubě na 200° C asi 20 minut.
Jsou výborné a vláčné i druhý den ...pokud zbydou.

Vyválíme kolečko

Rozkrájíme na 8 dílů

Potřeme olejem a obložíme slaninou a sýrem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ssarusa 21. 2. 2009, 10:14
Dobrý den,Renčo (F).To je opravdu SUPER receptík (pl).Rodina se mi může ujíst.Dnes je děláme z dvojité dávky (Y).Minule se totiž jen zaprášilo (zajic).Jednoduché a dobré,díky!!! (clamp) (clamp) (clamp)
Diviana 1. 2. 2009, 21:57
Dobrý den, děkuji za recept,ještě jsem pod slaninu přidala sladkou papriku a byly skutečně výborné,celá rodina pomlaskávala. Neteř dokonce prohlásila,že má ráda ty anglický rohlíky i z nákupu (její výraz pro obchod :-),ale tyhle od Aničky,že jsou ještě lepší :-)! Překvapilo mě i jak se dobře dělá těsto a celé je to vlastně celkem rychlé a snadné,nejvíc času mi zabere to obkládání slaninou a sýrem... Ještě jednou děkuji,myslím,že je budu dělat velmi často... :-)
šála 16. 2. 2009, 22:36
@Diviana Díky, jsem ráda, že vám chutná a s tou paprikou určitě vyzkouším, díky za tip. Recept jsem dostala od kamarádky a moc se mi do nich nechtělo, přece jen kynuté to je práce...ale je to fakt snadné a jsou tak dobré, že děti se o ně málem popraly, takže se u nás anglické zabydlely... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie