(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Strouhané řezy
Potřebné ingredience
na těsto: 400g hladké mouky,1 žloutek, 150g cukru moučky, 250g Hery, 1 vanilk.cukr, 2polévkové lžíce kakaa, půl balíčku prášku do pečiva,tuk na vymazání plechu
na náplň: 750g tvarohu, 1 vanilk.cukr, 250moučk.cukru, 1 lžíce Solamylu, 4vejce, 4 lžíce vody
Postup přípravy
Žloutek,moučkový cukr a vanilk.cukr se smíchá s Herou (jakýkoliv rostlinný tuk),moukou a práškem do pečiva a kakaem.Vypracuje se vláčné těsto a nechá se asi hodinu v lednici.
Tvaroh,žloutky,solamyl a oba druhy cukru se utře.Z bílků ušlehat tuhý sníh a na závěr do něj vešlehat 4lžíce vody.Sníh opatrně vmíchat do tvarohové směsi.Plech se vymaže tukem a vysype hrubou moukou.Na připravený plech se nastrouhá asi 2 třetiny těsta,rozetře se tvaroh.náplň a nastrouhat rovnoměrně zbytek těsta.Péct asi 30 min.při 175°C
Je to recept z Blesku pro ženy - vyzkoušela jsem a mocinky nám chutnal,tak snad bude i vám :-)
Tvaroh,žloutky,solamyl a oba druhy cukru se utře.Z bílků ušlehat tuhý sníh a na závěr do něj vešlehat 4lžíce vody.Sníh opatrně vmíchat do tvarohové směsi.Plech se vymaže tukem a vysype hrubou moukou.Na připravený plech se nastrouhá asi 2 třetiny těsta,rozetře se tvaroh.náplň a nastrouhat rovnoměrně zbytek těsta.Péct asi 30 min.při 175°C
Je to recept z Blesku pro ženy - vyzkoušela jsem a mocinky nám chutnal,tak snad bude i vám :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tylska
(upraveno)
30. 3. 2009, 22:14
Tak tuhle dobrůtku jsem vyzkoušela po dlouhém váhání, myslela jsem si, že to nezvládnu. Ono to vypadalo dost složitě, ale opak je pravdou.Dopadlo to výborně. Povedlo se, a chutná moc, moc, moc. Určitě jsem nepekla naposledy, díky za výborný a dobroučký receptík. MagdalenaT./tylska/
vondriska
(upraveno)
31. 3. 2009, 18:43
@tylska
Magdi,tak to jsem ráda,že se povedl a hlavně,že chutnal Než jsem ho poprvé vyzkoušela,tak se mi také postup zdál složitý,ale ve skutečnosti není.Děkuji za zprávičku a opravdu jsem moc ráda,že slavil úspěch Jana
Makyboc
(upraveno)
8. 2. 2009, 19:10
Jéééééé, moje oblíbená buchta už od mala, u nás jí říkáme drobivá Doporučuju
jelec
(upraveno)
4. 2. 2009, 7:41
VÝBORNÉ,DĚLÁME JE A OPRAVDU JSOU SKVĚLÉÉÉÉ
vondriska
(upraveno)
4. 2. 2009, 12:04
@jelec
jsem ráda,že potvrzujete,že jsou výborné,opravdu mě svou chutí překvapily Jani,jste moc velká šikulka,máte nááádherné dortíky škoda,že nejste zblízka,hned bych si u vás objednala
Ivisek 6
(upraveno)
4. 2. 2009, 0:52
Také znám,dělávala ho moje babička, ale já si na to netroufám. je výstavní.
vondriska
(upraveno)
4. 2. 2009, 11:59
@Ivisek 6
Ivet,určitě se toho nebojte a zkuste ho někdy upéct.Postup složitě jen vypadá,možná zabere víc času,není to koláč bleskovka,ale za tu výslednou chuť to stojí