Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Chlebik ako vata

0.0
Chlebik ako vata

Potřebné ingredience

300ml vody,1PLoleja,1PL octu,2čl soli,450 g hl.muky,100 g celozrnnej muky,1 uvareny a popučeny zemiak,1čl cukru,1čl rasce,2 rovne čl drozdia+akekolvek semienka

Postup přípravy

V tomto poradi dame do pekarne ,program cesto..ked vykysne,ešte ho na doske premiesim a upravim do pozadovaneho tvaru..dam na plech a necham ešte 15-20min oddychovat.pečiem v rure na 200st asi 40 min..ale mozete ho piect aj v pekarni,ja v nej vobec nepečiem,lebo nemam rada ten tvar chleba a celkovo sa na chlebik z rury nechyta...vyskušajte!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 31. 10. 2020, 23:55
Vynikající chleba, zkoušela jsem hodně receptů a tento patří mezi nejlepší, měkkoučký, budeme péct častěji. Ubrala jsem 50ml vody a nahradila acidofilním mlékem. Podařil se na po prve. Kdo ochutnal, chválil, moc mu chutnal. (Y)
Margott 1. 4. 2010, 23:40
Už jsem zkoušela hromadu různých receptů na chleba, ale tenhle je jeden z nejlepších. Díky moc za recept, ukládám a neztratím... (Y)
Egreska 2. 4. 2010, 8:42
@Margott Dakujem Pavlinka,to mam velku radost (Y) (Y) (Y) krasne sviatky (velikonoce17)
vevercak78 27. 2. 2010, 16:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
luba68 16. 2. 2009, 19:13
Martuška, ja robím podobný pomer chleba ako tento, ibaže pečiem väčší. Dávam pomer vody a múky- 400 ml vody a 700 g múky. Dávam 200 g ražnej/ žitnej/ a 500 g chlebovej bielej múky. Pridávam 3 stredne veľké zemiaky a ostatné ako ty. Chlieb je určite lepší pečený v rúre, ale výborný je aj z pekárne. Tiež som skúšala veľa kombinácií, ale táto je pre mňa najviac osvedečená. Chlieb je oveľa lepší, keď dám ražnú múku. Môžem tiež len odporučiť. Pri tomto pomere voda/ múka sa mi nikdy nestalo, že by chlieb prepadol- bol ušatý.
Egreska 12. 2. 2009, 15:22
ano,presne tak...pani bububu ma pravdu :-p :-)
Jíťa S. 12. 2. 2009, 11:46
Paní Marto, omlouvám se ,ale co znamená "popučený"Děkuji
bububububu 12. 2. 2009, 11:51
@Jíťa S. :^) řekla bych nastrohaný nebo pomačkaný :-$
Jíťa S. 12. 2. 2009, 12:04
@bububububu Taky jsem si říkala , ale nebyla jsem si jistá :-$
Egreska 12. 2. 2009, 10:20
už sa stalo.. (L)
sarimana 12. 2. 2009, 12:21
@Egreska Moc děkujiiiiii! :-)
sarimana 12. 2. 2009, 10:14
Ten vypadá nádherně měkce a jedle, neměla byste receptík nebo odkaz na něj? Díky moc! Věra - sarimana@seznam.cz

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie