Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 127 návštěvníků)

HOUBOVÉ TOUSTY-pod maso, na topinky,tousty, do rizota, na placky.

0.0
HOUBOVÉ TOUSTY-pod maso, na topinky,tousty, do rizota, na placky.

Potřebné ingredience

1 1/2 -2 kg hub, 1 kg paprik, 3/4 kg cibule, 1 malý kečup od Heinz,-nebo jiný hustý, 1 rajčat. protlak, 20dkg krup. cukru,2 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1/4 l. octu, 1/4 l. oleje.5 kuliček Nového koření, 5 kuliček celého pepře, 5 hřebíčků,

Postup přípravy

Houby očistit, povařit ve slané vodě chvilku a propláchnout od slizu.
Papriky nakrájet na nudličky. cibuli nakrájet nadrobno. odměřit cukr a nachystat potřebné přísady.

Zpěnit cibuli do sklovata, přidat papriky, cukr, kečup, protlak, sůl, pepř, olej, ocet, do gázy dát Nové koření, hřebíček-vložit do hmoty, přidat houby.
Vše povařit zlehka, asi 5 minut , vydělat koření v gáze, a plnit malé skleničky.
zavařt při 80 stupních na 20 minut.

Pokud jsou houby, neváhejte, po celý rok je to výborný pomocník v kuchyni s výbornou chutí.....
Výborné jsou pod maso, rozito, na tousty, na topinky, na bramborové placky, jako příloha na talíř k masu , ke grolovaným masům.....

k bramborovým plackám...

do rizota....

cibule na sádle nebo oleji...

..papriky nakrájené

koření v gáze, olej, cukr,

kečup+protlak

vše povařit

xxx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

okurka555 2. 10. 2019, 15:52
Opravdu výborný recept, dělala jsem již druhým rokem.
silurido 2. 10. 2017, 21:45
Dobrý večer, Mohla by jste mě prosím říct jakou má gramáž ten kečup a jak velký rajský protlak.Jednou jsem už vaši dobrotu dělala,ale nevím už jak velký kečup a protlak jsem dávala. Moc děkuji za odpověd.
Káťa V. 27. 9. 2014, 12:11
Teď jsem dodělala,babička zavařuje a fakt bomba (Y) (Y) (Y)
novackova (upraveno) 22. 9. 2014, 18:56
(Y) (Y) (Y) (F) je to moc dobré,dala jsem to na topinky a na to volské oko a super večeře
Odry7 10. 9. 2014, 8:03
Našla jsem tento váš recept a hned ho vyzkoušela. První várka sotva stačila vystydnout a dneska budu dělat druhou. Je to výborné, dala jsem sousedce skleničku a chtěla hned recept, že se do toho také pustí, jak jim to chutnalo. Díky. (F)
macimaci 9. 10. 2013, 22:45
Výborné. Naděláno ze dvou dávek a už sežráno. Zítra budu dělat další dvě. Místo kečupu jsem vrzla rajčatové pyré a trošku víc cukru a skvělé. (clamp)
Hanily 15. 10. 2012, 13:18
děkuji za receptík...výborný..už se nemůžu dočkat až zase najdu nějaké hříbky abych mohla znova udělat!!! :-D ,-)
pavlinka+jiříček 7. 8. 2011, 8:28
(Y) (clamp) (clamp) (clamp)díky za recept,včera jsem dělala z jedné dávky,ještě budou nejmíň 4. :-D :-D (Y) |:o) |:o) |:o)dobrota (L) (L) (L) (L)
Bubalka 7. 8. 2011, 21:26
@pavlinka+jiříček děkuji, já také zítra budu dělat.... (F) (F) (F)
Simona68 26. 7. 2011, 12:17
Musím se taky přidat ke kladným komentářům (clamp) (clamp) (clamp) Udělala jsem loni jen půl dávky a ihned potom minimálně dalších pět dávek . Dávám tuto směs na všechno ,ale mám jednu oblíbenou - :-) na pánvi osmahnu salám co se najde v lednici na cibulce pórku paprice a potom přidám houbový poklad a je mńamkahotová k tomu topinka ,ale stačí chleba. Tyto houbové tousty jsou fakt 1 (Y) (Y). letos mám již první dávku hotovou (hello) (hello)
Paluna 20. 9. 2010, 1:06
V sobotu jsem dělala - jsou vynikající - moc děkuji za výborný recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
BlankaB 9. 10. 2010, 21:21
@Paluna Děkuji, letos jsem nedělala, mám z minulého roku a bez tohoto bych neuvařila rizoto...
honza 14. 9. 2010, 12:11
Tak už budu dělat druhou dávku :-) :-), jsou super (Y) (Y)
mimicek 27. 8. 2010, 22:09
Děkuju za recept |:o) |:o) |:o),mám 2 várky je to dobrůtka (Y) (Y) (Y)
BlankaB 2. 9. 2010, 17:40
@mimicek děkuji.....já to mám jak pod maso, na rizoto tak i na placky... (F)
anaba 20. 8. 2010, 21:23
tak to vypadá skvěle |:o) |:o) |:o)určitě vyzkouším (F) (F) (F)
Bubalka 5. 7. 2009, 20:52
Děkuji, u nás letos asi houby nebudou, ach jo...
veveřice 1 17. 10. 2008, 12:17
Blaníííííííííí |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)super, obrovský úspěch (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)móć móc dobré |:o) |:o) |:o) |:o)už dělám pátou várku 8-| ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) díky moc za super recept (L)
Bubalka 22. 10. 2008, 18:02
@veveřice 1 Děkuji, já myslela, že to letos dělat nebudu, že nejsou hřiby, ale už mám 60 skleniček... (D) tak jsem moc ráda....
Dabo 10. 8. 2008, 16:19
Ahoj je možné to udělat ze žampionů?
Bajula 12. 3. 2008, 18:10
.Blani,recept je super. (clamp).Loni jsme udělali kolem 40sklenic.Letos toho musíme nadělat minimálně jednou tolik. Dáváme to pod maso,na pizzu,tousty,do slaného štrůdlu.Zkrátka skoro všude. (pl)
Olginka 7. 3. 2008, 13:38
Děkuji za recept (L) Je to fakt dobrota (Y) Nám chutná s pohankou. (jidlo)
Zrušený účet 7. 2. 2008, 20:36
Potvrzuji, že tohle je fakt dobrota. Já to dělala už předminulý rok a měla jsem toho tolik, že mi to vystačilo skoro do teď. Je to takové vděčné, když nevíte co k obědu (L)
BlankaB 25. 2. 2008, 19:42
@ Děkujííííí, už se těším na léto, až porostou hříbky (F)
Gejbyk 7. 2. 2008, 20:28
Blanko, díky snad za všechny vaše recepty, jste naprosto skvělá. Už jsem začínala být tak trochu vyšťavená z věčného vymýšlení co zas vařit (hlavně když máme v lednici hořčici a světlo :-$) a vy jste mi dodala inspiraci a hlavně snad zas získám pozitivní vztah k vaření, vždyť ona je to vlastně bezva hra ;-). Díky díky díky a už vás mám uloženou v oblíbených a jistě tu budu čímdál častěji. Moc vám fandím a mějte se pohádkově (Y) (D). Gábi
BlankaB 19. 2. 2008, 18:18
@Gábka Děkuji, to víte, že to potěší..... (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie