Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Hruškový tvarohový závin

0.0
Hruškový tvarohový závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 g hl. mouky * 100 g hery * 60g krystalu * 1 vanilkový cukr * 1 vejce * špetka soli***************Na náplň: 250 g tvarohu ve vaničce * 1 vanilkový puding v prášku (může být i banánový nebo karamelový) * 10 g másla (cca 1 cm plátek) * 80 g cukru * 1 vejce ****** 2 jablka* 2 hrušky * citronová šťáva

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme na vále těsto a necháme ho min. půl hodiny odležet. mezitím ručním šlehačem vyšleháme máslo s cukrem a vejcem, vmícháme tvaroh a puding. ovoce okrájíme od slupek (nemusíme) a vnitřků, nakrájíme na čtverečky a zakápneme je citrónem. Pak smícháme s tvarohovou směsí.
S těstem se pracuje jako s lineckým, čili se trhá a je křehčí, proto si ho 2/3 vyválíme, dáme do formy na srnčí hřbet (nebo nějakou vyšší, úzkou a dlouhou, já jinou formu nemám, proto jsem musela část ještě dát do menší, dětské formy-) ta moje má 25x10x5 cm, takže prostě nějakou větší) - nemusíme vymazávat, těsto je dost mastné, aby šlo vyklopit i bez toho. Na těsto dáme náplň, přikryjeme zase zbylou 1/3 těsta.
Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.
Vyklopíme, pocukrujeme. Jíme studené.

Tvaroh s pudinkem vytvoří takový sladký sulc, ovoce změkne, k tomu to sladké těsto... mňam!

recept je z Pošli recept.

**

**

upečeno

vyklopeno

minizávin

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 26. 9. 2018, 12:31
(Y) (Y)to vypadá dobře asi vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie