Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

ŘÍZKY ÚPLNĚ JINAK

0.0
ŘÍZKY ÚPLNĚ JINAK

Potřebné ingredience

vepřové řízky
strouhanka
vejce - dle počtu řízků
sůl, pepř
1 bujon
1/2l vody
olej
1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme ho v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

OPRAVDU VÝBORNÉ-ZKUSTE TO!!!!!!Pochutnáte si!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petrat 23. 12. 2013, 19:47

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie