Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Svíčková omáčka

0.0
Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

Kousek másla, 1 balíček zeleniny na svíčkovou, 1 střední cibule, 4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 šlehačka, pár kapek citronové št´ávy, cukr podle chuti
a hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, do hrnce dáme kousek másla a cibuli osmahneme. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubém struhadle a přidáme do hrnce k cibuli. K zelenině přihodíme bobkový list a nové koření, osolíme a opepříme a ještě chvilku vše osmahneme. Podlijeme vodou, množství podle toho,
kolik té omáčky potřebujete. Přimícháme 1 lžičku hořčice a necháme povařit. Když je zelenina měkká, zamícháme do omáčky šlehačku a zahustíme hladkou moukou, kterou jsme si rozmíchaly ve vodě.
Dávám čtvrtlitrový hrnek, plním do poloviny studenou vodou a vmíchám 3-4 vrchovaté lžíce hladké mouky.
Do omáčky vliju přes cedník, abych neměla hrudky a metličkou ihned míchám. Nakonec omáčku umixuju, nebo zcedím zeleninu a někdy taky nechávám zeleninu v omáčce, podle chuti. Omáčku ještě dochutíme, podáváme s vařeným masem nebo domácí sekanou a houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milka1m1 20. 2. 2018, 8:41
No vypada to divne,je to nejaka zeleninova kase.Zkouset to urcite nebudu.
evicela 19. 2. 2018, 21:15
:-S no bez silného masového vývaru (bez masa)to není svíčková omáčka jen jakási zeleninová variace
fifa3 19. 2. 2018, 21:08
svíčková omáčka??? tak proč nejsou v receptu svíčky :-D.... tohle je zpackaná smetanová omáčka k pokrmu, který se v lepších časech dělával z hovězí svíčkové - to je druh masa, ignoranti.
luktom28 5. 4. 2009, 10:03
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) super jednoduché a moc dobré (clamp) (clamp) (clamp) doma proběhla pochvala... (L) (L) (L) děkuji za super receptík (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Farah 11. 5. 2009, 13:00
@luktom28 Svíčkovou milujeme a tahle je opravdu nenáročná a hlavně chutná. Jsem moc ráda, že u vás měla takový úspěch. (L) (F) (L) (F) (L) (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie