Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Pomerančová marmeláda

0.0
Pomerančová marmeláda

Potřebné ingredience

4 pomeranče,
2 citronky,
2l vody,
1 3/4kg cukru.

Postup přípravy

Pomeranče řádně umyjeme a nakrájíme na velké kousky.Dáme do nádoby a zalijeme 2l vody. Necháme 24hod luhovat.Potom vodu slijeme,ale necháme,pomeranče nakrájíme i s citrony na jemno a s vodou dáme vařit. Vaříme 1hod,potom rozmixujeme a dále vaříme i s cukrem,do zhoustnutí.Můžeme použít i želírovací přípravek ,ale já ho mepoužívám. Marmeláda není tuhá(když nejde vyklopit),ale taky neteče.
Vše záleží na době jak ji vaříme do hustoty.
Ještě teplé se dá do slenic a na 24HOD. SE DÁ DO PEŘIN,JE TO MÍSTO ZAVAŘOVÁNÍ.
A je hotovo,dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

misiu 9. 7. 2009, 14:09
Mirko, my doma milujeme pomerančovou marmeládu, jen si k ní přidáváme i ostružinovou, máme pak dvoubarevné skleničky. a pak i švestková čokoláda není k zahození (zajic).
misiu 5. 5. 2009, 13:03
já dělám pomerančovo-ostružinovou marmeládu, prokládám 2 marmelády do jedné skleničky, jen horké uzavřu a dám pod hrubý froté ručník vychladnout - odpočinout nejlépe přes noc. (Y)
Lua 5. 5. 2009, 12:05
úplně cítím tu pomerančovou chut (zajic). Prosím prosím, ty pomeranče a citrony se dávájí i s kůrou nebo oloupat? Děkuji
p5m3 5. 5. 2009, 12:59
@Lua Ahoj Lucinko,dávají se s kůrou.Proto řádně vydrhnout. (wash) (wash)Chut je úžasná i našemu malému Kubíkovi tato marmeláda chutná a je mu 1 1/2roku. (child8) (child8) (child8).Ať se povede a chutná. (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie