(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
rychlá kefírová buchta podle Siti
Potřebné ingredience
buchta litá na plech
Postup přípravy
Těsto:
300 g polohrubé mouky
1 kefír (půllitrovka)
sklenička (cca 2 dcl) oleje
200 g cukru krystal
1 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 smetanového nebo vanilkového pudingu
1 lžíce jedlé sody
vrchovatá lžička skořice
Poleva:
marmeláda rozmíchaná v troše vody nebo rumu
čokoládová poleva
rozdcené karamelové sušenky (takové ty jak se dávají v restauracích ke kafíčku, já kupuju zn. Lotus) - asi 6-10 ks (v případě karamelosušenkové krize můžeme nahradit strouhaným perníkem, nebo prostě jen kokosem nebo ořechy)
Všechny ingredience na těsto smícháme a dáme péct na pečící papír. Kdo nepoužívá papír, tak vymaže plech a vysype hrubou moukou nebo kokosem.
Upečenou horkou buchtu polejeme marmeládou a pak potřeme čokoládou. Ještě než čokoška zatuhne, hustě posypeme rozdcenými lotuskami.
300 g polohrubé mouky
1 kefír (půllitrovka)
sklenička (cca 2 dcl) oleje
200 g cukru krystal
1 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 smetanového nebo vanilkového pudingu
1 lžíce jedlé sody
vrchovatá lžička skořice
Poleva:
marmeláda rozmíchaná v troše vody nebo rumu
čokoládová poleva
rozdcené karamelové sušenky (takové ty jak se dávají v restauracích ke kafíčku, já kupuju zn. Lotus) - asi 6-10 ks (v případě karamelosušenkové krize můžeme nahradit strouhaným perníkem, nebo prostě jen kokosem nebo ořechy)
Všechny ingredience na těsto smícháme a dáme péct na pečící papír. Kdo nepoužívá papír, tak vymaže plech a vysype hrubou moukou nebo kokosem.
Upečenou horkou buchtu polejeme marmeládou a pak potřeme čokoládou. Ještě než čokoška zatuhne, hustě posypeme rozdcenými lotuskami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrea81
(upraveno)
31. 5. 2012, 19:49
právě dáváme péct
CELENKA
(upraveno)
16. 5. 2009, 20:30
Týjo, tak to vypadá super, to vyzkouším...kefírku taky děláme, ale lejeme na to čokošku a navrch mandle na lupínky...ty sůši vypadaj dost dobře! Dík za recepis