Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Nadívané panenky

0.0
Nadívané panenky

Potřebné ingredience

Vepřové panenky
plátkový sýr
krájená šunka nebo anglická slanina
vejce
cibulka
hrášek
máslo
sůl
pepř
hořčice

Postup přípravy

Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).

Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně rozklepeme.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe sýrem a šunkou.
Na prostředek narovnáme smažená vejce a posypeme hráškem.
Panenky zarolujeme, spíchneme párátky a narovnáme do pekáčku nebo pečící mísy.
Poklademe máslem, osolíme a opepříme.
Podlijeme vodou nebo vepřovým vývarem a dáme péct (asi na 200 st.)

Často otáčíme a poléváme.
Pozor! Panenky jsou poměrně rychle hotové.

Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, pečenou bramborovou kaši nebo hranolky.

Panenky můžeme plnit čím nás napadne. Výborné jsou i studené se zeleninovým salátem nebo jako roládky na studenou mísu.

Dobrou chuť.

Rozklepané maso

posolené, popepřené,pomazané hořčicí, se sýrem, šunkou, vejci a hráškem.

zarolované

upečené

jiný pohled

už na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

100ml 24. 2. 2011, 14:13
Vypadato paradne pristi patek mame prasatko tak hned skusim Jana
pupuša 28. 2. 2011, 9:39
@100ml Jani, směle do toho. Dá se to jíst teplé i studené a je to fakt žravé (Y)
martik72 16. 5. 2009, 19:03
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo). Miluju panenku a tahle vypadá moc dobře. :-)
pupuša 16. 5. 2009, 22:10
@martik72 Je ohromně žravá (jidlo) A je úplně jedno čím ji naplníte.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie