(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Nadívané panenky
Potřebné ingredience
Vepřové panenky
plátkový sýr
krájená šunka nebo anglická slanina
vejce
cibulka
hrášek
máslo
sůl
pepř
hořčice
Postup přípravy
Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).
Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně rozklepeme.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe sýrem a šunkou.
Na prostředek narovnáme smažená vejce a posypeme hráškem.
Panenky zarolujeme, spíchneme párátky a narovnáme do pekáčku nebo pečící mísy.
Poklademe máslem, osolíme a opepříme.
Podlijeme vodou nebo vepřovým vývarem a dáme péct (asi na 200 st.)
Často otáčíme a poléváme.
Pozor! Panenky jsou poměrně rychle hotové.
Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, pečenou bramborovou kaši nebo hranolky.
Panenky můžeme plnit čím nás napadne. Výborné jsou i studené se zeleninovým salátem nebo jako roládky na studenou mísu.
Dobrou chuť.
Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně rozklepeme.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe sýrem a šunkou.
Na prostředek narovnáme smažená vejce a posypeme hráškem.
Panenky zarolujeme, spíchneme párátky a narovnáme do pekáčku nebo pečící mísy.
Poklademe máslem, osolíme a opepříme.
Podlijeme vodou nebo vepřovým vývarem a dáme péct (asi na 200 st.)
Často otáčíme a poléváme.
Pozor! Panenky jsou poměrně rychle hotové.
Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, pečenou bramborovou kaši nebo hranolky.
Panenky můžeme plnit čím nás napadne. Výborné jsou i studené se zeleninovým salátem nebo jako roládky na studenou mísu.
Dobrou chuť.
Rozklepané maso
posolené, popepřené,pomazané hořčicí, se sýrem, šunkou, vejci a hráškem.
zarolované
upečené
jiný pohled
už na talíři
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
100ml
(upraveno)
24. 2. 2011, 14:13
Vypadato paradne pristi patek mame prasatko tak hned skusim Jana
pupuša
(upraveno)
28. 2. 2011, 9:39
@100ml
Jani, směle do toho. Dá se to jíst teplé i studené a je to fakt žravé
martik72
(upraveno)
16. 5. 2009, 19:03
. Miluju panenku a tahle vypadá moc dobře.
pupuša
(upraveno)
16. 5. 2009, 22:10
@martik72
Je ohromně žravá A je úplně jedno čím ji naplníte.