Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

MANDARINKOVÉ ŘEZY

0.0
MANDARINKOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

Na těsto: 4 vejce, 120 g krupicového cukru, 1 sáček vanilinového cukru,
1 lžička citrónové kůry, 120 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň:
2 kompoty z mandarinek(hmotnost 314 g) slité, 1 kelímek šlehačky
2 kelímky zakysané smetany, 2 lžíce krupicového cukru
Na želé:
2 balení vanilkového pudinku, šťáva z obou kompotů, doplněná vodou do objemu 750 ml
2 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy

1. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!
2. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosetou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
3. náplň:
Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.
4. Želé:
Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout.

Vynikající...!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie