Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept

LUXUSNÍ SEKANÁ

0.0
LUXUSNÍ SEKANÁ

Potřebné ingredience

2 krajíčky čerstvého bílého chleba, bez kůrky, semleté či zpracované v robotu na strouhanku,
500 g mletého libového vepřového masa,
1 cibule, nakrájená nahrubo,
1 stroužek česneku, hrubě nasekaný,
velká hrst petržele,
1 lžíce čerstvě nasekaného oregana nebo 1 lžička sušeného,
4 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu,
1 našlehané vejce,
8 plátků pršutu (prosciutta) můžete nahradit kvalitní angl. slaninou
pepř a sůl

Postup přípravy

Rozehřejte troubu na 190 °C. Strouhanku a maso vložte do mísy. V mixéru poté najemno zpracujte cibuli, česnek i bylinky. Přidejte do mísy spolu s vejcem a sýrem. Jemně pokrájejte dva plátky pršutu a přidejte je do směsi, osolte a opepřete. Dobře promíchejte vidličkou či rukama.
Zbývajícím pršutem (dobře vám ale poslouží i kvalitní anglická slanina) vyložte chlebovou formu o objemu 1,5 l. Pak ji vložte do pekáče a nalijte do něj z rychlovarné konvice tolik vroucí vody, aby dosahovala do poloviny výšky formy.
Do formy natlačte směs a povrch překryjte cípy pršutu (já používám formu na bábovbu). Pečte asi hodinu, aby se sekaná smrštila a odlepila od stěn. Nechte deset minut chladnout ve formě, pak slijte tekutinu a vyklopte na prkénko (nebo talíř). Sekanou nakrájejte na silné plátky a jezte zatepla či zastudena, nejlépe se salátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie