Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kančí špízy na rozmarýnu

0.0
Kančí špízy na rozmarýnu

Potřebné ingredience

kančí maso,anglická slanina,paprika,cibule,sůl,pepř,rozmarýn,divoké koření,olej

Postup přípravy

Knačí maso nakrájíme na malé kousky,anglickou slaninu máme nakrájenou na plátky,papriku nakrájíme na kousky,cibuli můžeme na kolečka a nebo na plátky.
Nakrájené maso v misce osolíme,opepříme,posypeme divokým kořením,rozmarýnem.

Na špejle střídavě napichujeme maso,anglickou slaninu,papriku a cibuli.
Špízy vložím do skleněné zapékací mísy(délku špejlí si upravte předem...tak aby se vám vešly potom do pekáče),ve které je trochu oleje a pečeme v troubě.Můžeme otáčet,podlévat.

Lze to také připravit na sporáku...opékat...já mám takový velký železný kastról.

Kančí maso je v podstatě jako maso vepřové...takže se úpravy masa nemusíte bát...v podstatě s ním lze dělat všechno jako z vepřového.Pokud chcete mít úpravu jako zvěřinu...musíte maso ochutit divokým kořením,zvěřinovým,jalovcem,tymiánem,rozmarýnem,bobkovým listem.
Maso se také nakládá do octového nálevu(přes noc i déle)...ve kterém je také nějaké divoké koření...nálev se správně svaří....a nechá vychladnout(takzvané mořidlo).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kikina07 26. 6. 2012, 13:35
SUPEEEEER ,mooooc jsme si pochutnali,jednoznačně doporučuji! (Y) (F)
Ilonáček 21. 6. 2009, 22:46
pane jo to jsou bašty (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie