(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sladké žemličky
Potřebné ingredience
1 veka (housky nebo rohlíky), trochu mléka, povidla nebo nutella, 1 vejce, strouhanka, olej, moučk.cukr.
Postup přípravy
Veku (housky nebo rohlíky) nakrájíme na tenké plátky. Jeden plátek namočíme do mléka a druhý pomažeme povidly (nutellou), spojíme dohromady a namáčíme v rozkvedlaném vejci a obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové žemličky posypte moučkovým cukrem.
Žemličky jsou vynikající, jednoduché, levné a chutnají jak teplé, tak studené.
Recept na tento pamlsek pochází od nejznámější kuchařky v české historii, Magdaleny Dobromily Rettigové.
Žemličky jsou vynikající, jednoduché, levné a chutnají jak teplé, tak studené.
Recept na tento pamlsek pochází od nejznámější kuchařky v české historii, Magdaleny Dobromily Rettigové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
25. 6. 2009, 11:00
B.Tumka
(upraveno)
25. 6. 2009, 10:20
Krásný den přeji Veroniko poslala jsem vám email ohledně těch lívanců ze zakysané smetany tak pak koukněte
B.Tumka
(upraveno)
24. 6. 2009, 20:31
bych si dala