Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Meruňková přesnídávka bez zaváření

0.0
Meruňková přesnídávka bez zaváření

Potřebné ingredience

meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)

Postup přípravy

Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min. Slijeme přebytečnou vodu (synovi moc chutná jako nápoj). Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout.

dochucuji podle chuti

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LenkaSTU 3. 8. 2013, 14:03
Dobrý den chtěla jsem se zeptat kolik asi těch malích skleničk z jedná dávky uděláte??Dekuji Lenka
křičoa 23. 7. 2011, 21:06
(Y)Jednoduché a výborné (clamp). Dala jsem né moučkový cukr, ale krystal (zajic)
forme025 23. 6. 2011, 9:27
Myslíte, že mohu dát místo cukru med? Budu to mít pro mimíska a nechce se mi do něj cpát hned cukr..M.
sisix 19. 7. 2009, 23:56
Dobry den, jak dlouho presnidavka bydrzi? A co znamena dat pod hruby frote rucnik? :-$ diky Andrea
zfidla 20. 7. 2009, 12:29
@sisix Čerpala jsem z informaci paní Ireny, která takto připravovala jablka. Píše, že spotřebovávala v zimě. Bude to stejné i s meruňkama. Na delší dobu bych, ale radši zavařila. Pod ručník se dává, aby se zatáhli víčka a sklenice chladli pomaleji. Dělali to tak i naše pra pra babička, když nebyli, žádné konzervanty.
sisix 20. 7. 2009, 20:41
@zfidla Diky, za info, neco takoveho delam porve. TAk jdu na to. Diky Andrea (Y)
misa123 18. 7. 2009, 20:49
prosím o radu čo mam urobiť aby sa mi lepše davaly preč kocky z brozkyň????
zfidla 18. 7. 2009, 23:08
@misa123 Já si je nakrojím malým nožem, jakoby ve švu plodu. Šlo to celkem dobře a rychle. Ale u broskví to půjde asi hůř než u meruněk.
Trnovka 18. 7. 2009, 20:02
Dělám taky tak, přidávám klidně pískový cukr dle potřeby, navíc ještě pro delší trvanlivost zavařuji.
zfidla 18. 7. 2009, 23:11
@Trnovka Určitě se ze zavařením nic nezkazí. Ale u skleniček od přesnídávek to prý nejde. Jaké s tím máte zkušenosti?
sikiki 25. 7. 2009, 20:09
@zfidla zavařuju do čeho se dá,i do některých sklenic od přesnídávek to šlo a tchýňa taky a v pohodě.Nebyl s tím nějaký problém.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie