Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

ŠVESTKOVÁ OMÁČKA - * MERENDA * - snadné, rychlé, výborné !!! :-)

0.0
ŠVESTKOVÁ OMÁČKA -  * MERENDA * - snadné, rychlé, výborné !!! :-)

Potřebné ingredience

švestky, voda, mouka, smetana, cukr

Postup přípravy

Do vody dáme švestky bez pecek a přivedeme k varu. Zahustíme kváskem a přidáme smetanu. Nakonec přidáme cukr dle chuti (tak akorát, aby nebylo kyselé).
Je opravdu móóóc výborná jak teplá, tak i za studena!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon (upraveno) 21. 10. 2011, 21:43
Zdravím Vás Bohunko, jsem rodačka z Plzně, i když už 30 let žiji v srdci Českého ráje. U nás doma se švestková omáčka dělala i ze sušených švestek a zejména k bramborové buchtě - které se říkalo bramborová bába a byla to kynutá buchta, napůl vařené a syrové brambory, ochucená jako bramborák. Když se upekla a rozkrájela, kraje se potřely horkým máslem, k tomu švestková omáčka. Pohádka mého mládí. Mám prázdniny, tak si ji příští týden udělám.
ondruska 12. 8. 2009, 21:40
toto je polévka mého mládí, když jsme jezdili k babičce do západních čech - my to jedli s takovou doma pečenou suchou plackou ted nevím, jak se tomu říkalo
Jessinečka 14. 8. 2009, 12:10
@ondruska Tak to jsme na tom podobně, akorát já v těch západních čechách bydlím stále - na Domažlicku. :-) ;-) :-) My k tomu děláme vdolky (rozpeky - třeba jako k mrkvi). A když se mi nechce trávit u vaření tolik času, tak jenom rohlík! ;-) :-D ;-) (jidlo) PA PA a krásné léto !!! (plaz) (plavec) (leto) Bohu
aenja 12. 8. 2009, 15:41
prosím,jaký kvásek,z kvasnic?nebo mouka voda:A k čemu se omáčka dává?jen tak nebo s něčím?
Jessinečka 14. 8. 2009, 12:04
@aenja Píši kvásek, ale je to voda a mouka - prostě klasicky zahustíme. :-$ Já osobně ji mám nejradši samotnou, ale většinou k ní dělám vdolky (rozpeky - jako třeba k mrkvi), ale když se mi nechce nad tím trávit tolik času, tak prostě jenom rohlík. ;-) přeji dobrou chuť!!! (jidlo) (L) (hello) (L)
Mach 12. 8. 2009, 8:05
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Jessinečka 14. 8. 2009, 12:10
@Mach DÍKY !!! (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie