Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Zimní jídlo z jednoho hrnce

0.0
Zimní jídlo z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

20 dkg plecka nebo kýty, 20 dkg brambor, 10 dkg bílého zelí, 10 dkg kořenové zeleniny, pórek, cibule, sůl, kmín, pepř, máslo

Dělám v pečící pánvi tzv. pečence, ale jde i ve vyšší pánvi

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit, přidáme jemně nasekanou cibuli, plátky póru, kořenové zeleniny a osmahneme. Vložíme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce osmahneme.
Zalijeme vodou nebo vývarem a asi 20 min. dusíme. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, přidáme k masu a dusíme do měkka. Podléváme podle potřeby, ale nesmí plavat. Voda se musí všechna vydusit. Nakonec je možné dochutit vorchestrem.

Orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a opět chvíli restujeme.

Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme maso zatáhnout.

Podlijeme vývarem (já podlivám vodou a přidám půl kostky bujónu) a dusíme.

Přidáme nakrájené brambory a zelí, podle potřeby podlijeme a dusíme do měkka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitule64 29. 5. 2007, 11:16
Alenko, vaše recepty vypadají skvěle (jako tenhle), akorát je škoda, že nemáte k tomu fotečky. (P) (P) (P) Tohle zimní jídlo určitě vyzkouším, jen co pokoupím suroviny. (Y) (Y) (Y)
aleša 29. 5. 2007, 11:26
@Jitule64 Jitko, fotečky budou, ale průběžně, až budu ten konkrétní receptík dělat, ale nesmím zase zapomenout ;-)
Jitule64 29. 5. 2007, 11:28
@aleša (Y) (Y) (Y) Budu se těšit! (Y) (Y) (Y) (P)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie