(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Pečený čaj
Potřebné ingredience
1 kg černého rybízu, 1 kg jiného ovoce, 1/2 lžičky skořice, 2 roztlučené hřebíčky, 1 citron bez kůry na kostky, 1/2 kg cukru, 1/8 rumu
Postup přípravy
Vše smícháme, dáme na 180 stupňů péct cca 45 minut a pak naplníme do předem vyhřátých sklenic. Po naplnění otočíme uzavřené sklenice dnem vzhůru.
Je možné použít i zmrzlé ovoce, či ovoce zaměnit. Neměla jsem černý rybíz, tak jsem použila červený. Je možné použít brusinky, borůvky, jablka, hrušky, ostružiny, maliny, švestky.... prostě co vás napadne. Hotový čaj uskladníme v chladu. Používá se tak, že dáte do hrnečku cca 3 čajové lžičky a zalejete vodou. Je opravdu vynikajicí.
Je možné použít i zmrzlé ovoce, či ovoce zaměnit. Neměla jsem černý rybíz, tak jsem použila červený. Je možné použít brusinky, borůvky, jablka, hrušky, ostružiny, maliny, švestky.... prostě co vás napadne. Hotový čaj uskladníme v chladu. Používá se tak, že dáte do hrnečku cca 3 čajové lžičky a zalejete vodou. Je opravdu vynikajicí.
Smícháme všechno ovoce, přidáme cukr, rum, skořici, hřebíčky a citron. Pečeme 1 hodinu 180 stupňů
Čaj po upečení
Sklenice po naplnění.
Prosím.... ochutnejte :-) Krásný pohodový den u čajíčku přeje Veri a dva lumpíci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renulka12
(upraveno)
15. 9. 2009, 17:13
Pila jsem ho u kamarádky a je opravdu výborný
Ilonáček
(upraveno)
14. 9. 2009, 22:02
já ho dělala jen ze žlutého ovoce a byl taky moc dobrý-hrušky, broskve, meruňky, ananas, mandarinky, pomeranč-exotická chuť a vůně.
veri
(upraveno)
15. 9. 2009, 17:32
@Ilonáček
To zní také zajímavě. Děkuji za inspiraci