Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 216 návštěvníků)

Postup na růži a recept na čokohmotu

0.0
Postup na růži a recept na čokohmotu

Potřebné ingredience

10 dkg hořké čokolády, 1 lžíce kukuřičného sirupu

Postup přípravy

Vkládám sem opět jeden z mých postupů, tentokrát na růži z čokolády, moje růžička není dokonalá, ale třeba se postup bude někomu méně zkušenému jako jsem já hodit. Je to na páteční čokoládový dortík, který bude s úžasným krém z ledových kaštanů - též v mých receptech.

A jak na čokohmotu? V mikrovlnce rozpustíme čokoládu (já používám čočky - čokoládová poleva, je levná), pak přidáme sirup (ne do horké čokolády, jen vlažné). Mícháme až se začne čokoláda odlupovat od misky. Pak necháme úplně vychladnou v ledničce. Vydrží tam dlouho do trvanlivosti čokolády a sirupu. Pro práci necháme chvíli povolit v mikrovlnce a proděláme jako modelovací hmotu. Můžeme s ní potahovat a modelovat.

Podrobnější postup a jiné postupy viz http://www.lukanad.huu.cz/

hmotu vyválíme a vykrojíme kolečka

z jednoho kolečka si vytvoříme kužílek ve velikosti průměru kolečka, které jsme vykrajovali

jedním kolečkem obtočíme kužílek

každé kolečko na jedné straně ztenčíme, stačí prsty, čokoláda je dost měkká, a pak takto vkládáme do sebe, vždy lístek dovnitř druhého lístku

takto vypadá základ růžičky ze 4 lístků okolo

stejným postupem děláme druhou řadu, ale tentokrát ze 6 lístků

doupravíme lístky

a začínáme třetí řadu - ta bude z 8 lístků

a je hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hrusticka84 5. 2. 2011, 6:07
vaše růže je dokonalá (clamp)...
Tomiver 24. 11. 2010, 13:27
(Y) (Y) (Y) (Y)
monky3 27. 10. 2010, 16:15
Petruš prosím, nemám sirup, dá se použít med?? *-)díky
petatrn 27. 10. 2010, 16:39
@monky3 Dá se použít, ale tolik to nedrží. Dej ho o trochu méně, ale růžička mě pak z něj tolik nedržela - držela jen v ledničce. Lepší je opravdu sirup. [A]
monky3 27. 10. 2010, 16:40
@petatrn díky moc (L)
Ledura 16. 10. 2010, 23:56
(Y) (Y) (Y)
Andik15 7. 9. 2010, 10:23
krásná růže a postup také. Určo vyzkoším (Y)
pipi841 15. 5. 2010, 18:58
AHOJ ZKOUŠELA JSEM ČOKOHMOTU. MĚLA JSEM JÍ DOST TUHOU A DROLILA SE TAK JSEM JÍ VÍCE NAHŘÁLA A PŘIDALA JEŠTĚ LŽÍČKU SIRUPU. POŘÁDNĚ PROHNÁCALA AŽ SE ZAČALA LESKNOUT OD TUKU A PAK DALA ZAS NA CHVÍLY DO LEDNICE. JE MOC SUPER A RUŽIČKY JSOU SNÍ NÁDHERNÉ. MOC DĚKUJI PETRO ZA TENTO RECEPT. ZDENKA
Hanijava 28. 2. 2010, 21:27
Dobrý večer Peťko, jedním slovem nádhera!!!!!!! (Y) (clamp) Jde totéž udělat i bílou čokoládou nebo mléčnou? Děkuji Hanka
petatrn 28. 2. 2010, 21:45
@Hanijava díky (L) (F) s mléčnou 1 a půl lžice sirupu a s bílou je to složitější ne každému se povede je moc tučná, je potřeba hodně kvalitní a dát k tomu dvě lžíce sirupu - mě se vyplatilo při ztuhnutí v ledničce vymačkat z té bílé přebytečný tuk *-), pokud se stále drolí přidat ještě sirup, ale pozor na přelití - ale jak říkám s hořkou je to nejlepší [A]
Bromovka 25. 8. 2010, 9:49
@petatrn Já mám s tou bílou stejnou zkušenost - moc tuku v čokoládě ( a to jsem použila zde doporučovanou Orion bílou), pořád mi to teklo mezi prsty, tak jsem osušovala při hňácání ruce i hmotu papírovou utěrkou, padly na to 3 utěrky, byly celé pomaštěné, ale pak už to bylo dobré. A ostatní jsem ještě nezkoušela... Všichni si mysleli, že je to taky marcipán, přitom to má trochu jinou chuť.. ,-)
lukatra 13. 2. 2010, 14:42
Překrásná růže (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jaruš53 12. 2. 2010, 20:59
Petruško, prosím Vás mám doma sirup javorový a nevím, jestli ho můžu použít. Mohla by jste mi dát vědět? :-$ :-$Moc děkuji (F) (L)
petatrn 12. 2. 2010, 21:04
@Jaruš53 se přiznám, že s ním zkušenost nemám, ale vím, že do marcipánu je nevhodný, tak to bude i tady, když ne sirup tak med, ale není to ono (F) (F) [A]
kykina 13. 11. 2009, 8:43
Petruško chtěla bych se zeptat jestli se má dát zarovnaná lžíce,nebo vrchovatá. Včera jsem zkusila,dala jsem vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu a je to dosti tuhé. Jak má být hmota asi tuhá,když vychladne? Nemám s tím žádné zkušenosti,ale chtěla bych se to naučit. :-( :-( :-( Prosím o radu a moc děkuji. Růžičky jsou skvělé (clamp) (clamp) (clamp)
petatrn 13. 11. 2009, 9:30
@kykina Hmota po schladnutí bude opravdu hodně tuhá, hmota se dá na pár vteřin do mikrovlnky na změknutí a pak v ruce tu měkkou prodělat - ono to v ledničce když se to tam opět dá vždy zvrdne. Může se ti (D) stát že to v mikrovlnce přeženeš, stačí to opět na chvíli dát na schladnutí do ledničky, tak snad jsem pomohla *-) (hello) (F) (F)
Evík 11 4. 11. 2009, 23:23
dobrý večer Petruš,prosím musí to být jen kukuřičný sirup? :-) :-) :-)
petatrn 5. 11. 2009, 7:40
@Evík 11 nemusí - může být pšeniční, ale čím světlejší tím u bílé je světlejší barva, také jsem zkoušela med - s tím to jde hůře a déle to tuhne, ten tolik nedoporučuji (hello)
gabulovenka 3. 11. 2009, 20:55
no opravdu krásný růže (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
petatrn 3. 11. 2009, 21:11
@gabulovenka díky (F)
momoto 2. 11. 2009, 21:47
mozem pouzit aj kukuricny slad miesto kukuricneho sirupu? vraj sa sirup uz nevyraba.
petatrn 3. 11. 2009, 9:04
@momoto slad, ne - když tak pšeniční sirup, mimochodem kukuřiční sirup je pořád, v pátek jsem ho zrovna koupila, oni ho nemají v každé zdravé výživě, ale určitě ho můžou doobjednat (hello)
cajule 27. 10. 2009, 13:23
http://img.mimibazar.cz/foto/10/091027/13/l84024.jpg tak tady je můj dortík a růže z této hmoty dobře se s ní pracuje (Y) (Y)
cajule 26. 10. 2009, 22:33
Tak taky musím pochválit dělala jsem poprvé čokodortík a růže z vaší hmoty a podle vašeho postupu růže se mi povedly byly to první růžičky takže super moc díky za bezva postup |:o) |:o) |:o) (Y) (Y)
petatrn 27. 10. 2009, 13:10
@cajule Není zač (F) a jsem ráda že to někomu pomohlo a dejte fotku ať se můžeme pokochat (hello)
beckovka 20. 10. 2009, 19:40
Děkuji moc za pomoc, mně se to bude určitě hodit, budu dělat čoko dortík a bílý. Je to super a jste šikulka. (^) (Y) (clamp) (sampus)
petatrn 20. 10. 2009, 19:52
@beckovka Díky (K) (F)
Zdenik 16. 10. 2009, 16:26
moooc krásná (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
petatrn 17. 10. 2009, 21:09
@Zdenik díky (L)
panib 16. 10. 2009, 16:23
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
medvidek58 15. 10. 2009, 14:23
Nádhera (F) (F) (F)
petatrn 17. 10. 2009, 21:09
@medvidek58 díky (L)
trukska 15. 10. 2009, 14:17
Krásná růžička. (clamp) jen bych se chtěla zeptat, z kolika dávek by bylo potřeba udělat hmotu na potažení kulatého dortu 24 cm. Z té jedné dávky toho asi moc neni. Děkuji Lucka
marfanov 31. 10. 2009, 6:53
@trukska já jsem na potahování takto velkého dortu dělala tři dávky, jen byl čtvercový.... rozvaluje se to mezi dvěma pevnějšími fóliemi o potřebné velikosti (24 cm+výška dortu+ něco navíc). drželo to i vypadalo parádně :-)
petatrn 15. 10. 2009, 14:20
@trukska díky (F) na potažení tak 6 dávek, ale já doporučuji raději nepotahovat čokoládou, ale raději polít hustou čokoládovou polevou, určitě je lepší jak na rozkrajování tak vzhledově (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie